Lokanta ve kafelerin ne zaman açılacağı merak konusu olurken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, “Lokanta ve kafelerin açılması ancak testte pozitiflik oranları yüzde birin altına düştüğünde gözden geçirilmeli. Tabii toplumun 15 milyonunun aşılanmasının da büyük önemi var. Bunlara kesinlikle uyulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre, korona virüs tedbirleri kapsamında sadece paket sipariş ve gel al modeliyle çalışmaya geçen lokanta ve kafelerin ne zaman açılacağı merak konusu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın şu ifadeleri kullandı:

“AÇILIŞ İÇİN ÖZEL BİR KRİTER YOK”

Lokanta ve kafelerin açılmasıyla ilgili dünyada olmadığı gibi ülkemizde de özel bir kriter yok. Sadece okullar için bazı kriterler var. En önem verdiğimiz şey, yüksek miktarda aşının kullanılması ve toplumun güvenliği. Bulunduğumuz durum ağustos ayındaki gibi bile değil. O dönemde hasta sayısı 200’lerde giderken, kurallar hafiflediğinde vaka sayısı 10 binlere geldi.

“POZİTİFLİK ORANLARI YÜZDE BİRİN ALTINA DÜŞMELİ”

Lokanta ve kafelerin açılması ancak testte pozitiflik oranları yüzde birin altına düştüğünde gözden geçirilmeli. Tabii toplumun 15 milyonunun aşılanmasının da büyük önemi var. Bunlara kesinlikle uyulması gerekiyor. 

Editör: TE Bilisim