VanHaber - PYD Eş Başkanlık Konseyi Üyesi Salih Müslim, HDP’ye dönük “Kobanê” operasyonunun Kürtlere yönelik saldırıların devamı olduğunu belirterek, “Kobanê zaferini hazmedemiyorlar” dedi.Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanlık Konseyi Üyesi Salih Müslim, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen “Kobanê soruşturması” kapsamında, Halkların Demokratik Partisi’nin (MYK) 2014 yılında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) listesinde yer alan isimlerinde aralarında bulunduğu siyasetçilerin gözaltına alınmasını değerlendirdi.Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) konuşan Müslim, AKP-MHP iktidarının Kürt halkını ve tüm demokratik değerleri ortadan kaldırmaya çalıştığını söyledi.

Operasyonu, demokrasinin ön gücü olarak tanımladığı HDP’ye yönelik saldırıların devamı olarak değerlendiren Müslim, “Oturup kalkıp HDP’ye saldırıyorlar. Amaçları Kürt halkını yok etmek, demokratik değerleri ortadan kaldırmaktır. HDP’li parlamenterlerin tutuklanması ve yargılanması bunun bir parçasıdır. Kürdistan’ın tüm parçalarında Türkiye’nin Kürtlere yönelik saldırıları devam ediyor. Fırsat buldukları her yerde Kürtlere saldırıyorlar” dedi

KOBANÊ DİRENİŞİNİ HAZMEDEMİYORLAR’

DAİŞ’in saldırılarına karşı Kobanê’de elde edilen zaferin hazmedilemediğini ifade eden Müslim, “Kobanê zaferinin onlarda nasıl bir yara bıraktığını bir kez daha görüyoruz. Kobanê’deki direniş DAİŞ’in sonunu getirdi. DAİŞ’in yapamadığını Türk devleti tamamlamaya çalışıyor. Kobanê direnişini yapanlardan direnişe destek olanlara kadar herkesi yok etmek istiyorlar. Kobanê direnişine destek verenler dünyanın en şerefli davranışında bulundular. Türkiye’de DAİŞ’in intikamının alınmaya çalışılması, DAİŞ’in Türkiye’de aktif olduğunu da gösteriyor. Türkiye’deki eğitim kamplarında DAİŞ çeteleri yetiştiriliyor. Çeteler Türk devleti eliyle bölgeye gönderiliyor” diye konuştu.

SALDIRILAR İÇ SAVAŞA EVRİLEBİLİR’Kürtlere dönük saldırıların sürdürülmesinin iç savaşa evrilebileceği uyarısında bulunan Müslim, “Türkiye, yeniden kan dökebilir ve Kürt halkına yönelik soykırımlarda bulunabilir. Şu an çok sıkışmış durumdalar. Dünyada birçok konuda yalnız kalmış durumdalar. Libya ve doğu Akdeniz’de kaybettiler. Bugün ‘Kürt halkını yok edersem var olabilirim’ noktasında bulunuyorlar. Bu da yok olacaklarının en büyük göstergesidir. Bu tehlikeli bir süreçtir. Bu süreçte Kürt halkının gözü açık olmalı ve kazanımlarını savunmalıdır. Türkiye’nin planları başarıya ulaşırsa, Ortadoğu’da Kürt halkı ve demokrasi yok olur” şeklinde konuştu. (MA)

Editör: TE Bilisim