Sanatçı Mem Ararat, 4 Aralık’ta Ankara’da düzenleyeceği konserin Keçiören Belediyesi tarafından iptal edildiğini duyurdu. Arart, “.  Kürtçe'ye dönük bu nefret suçunu işlediği için Keçiören Belediyesini esefle kınıyorum” dedi.

Kürt sanatçı Mem Ararat, sosyal medya üzerinden Kürtçe ve Türkçe yaptığı açıklamada, 4 Aralık 2021 tarihinde Ankara Keçiören Belediyesine bağlı Neşet Ertaş Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirmeyi planladıkları konserin iptal edildiğini bildirdi.

“Konserde Kürtçe şarkı çalınacağını bilmiyorduk”

Günler öncesinden organîzasyondan sorumlu Ziz Müzik Organizasyon’un bütün resmi başvuruları yaptığını, salon ile sözleşme imzalanıp salonun ücreti yatırıldıktan sonra biletlerin Biletix üzerinden satışa çıkarıldığını ve biletlerin büyük bir kısmının da satıldığını belirten sanatçı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bütün müzisyenlerin uçak ve otel rezervasyonları da yapıldı. Bu akşam geç saatlerde Belediyeden bir yetkili Ziz Müzik'i arayarak: ‘Konserde Kürtçe şarkı çalınacağını bilmiyorduk, Keçiören Belediyesi olarak buna izin vermeyeceğiz ve bu yüzden tek taraflı taraflı olarak sözleşmeyi fesh ediyoruz. Bundan dolayı Ankara konserimizin iptal olduğunu üzülerek belirtmek istiyorum.” 

“Kürtçe'ye dönük nefret suçu işlendi”

Mem Ararat, “Kuşkusuz bu bir nefret suçudur. Kürtçe'ye dönük bu nefret suçunu işlediği için Keçiören Belediyesini esefle kınıyorum.  Ve biz şarkılarımızı hep bir ağızdan söylemeye devam edeceğiz ve yine Kürtçe söyleyeceğiz, hem de bütün ağız ve lehçelerde... Mağduriyet yaşanmaması adına bilet alan û dostlarımızınê biletê.  Siz dostların takdirine ve bilgisine saygıyla...” diye belirtti.

Editör: TE Bilisim