Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, çeşitli ziyaretler kapsamında geldiği Van’da, esnafla biraraya geldi. Sabah saatlerinde yerel ve ulusal basın temsilcileriyle buluşan Sarıgül ve beraberindeki heyet, daha sonra İpekyolu ilçesinde esnafı ziyaretinde bulundu. Sarıgül’ün ziyareti sırasında konuştuğu esnaf Hacı Tunç, “Ne kadar dil o kadar mutluluk. Doğu kültürü bambaşkadır. Doğu'yu unutmayalım. Bir arkadaşımız Siirt’te ‘Burası Kürdistandır’ dedi.

Bin, 2 bin yıl önce burası Kürdistan’dı. Yine de Kürdistan olacak. İtiraz etmeyelim. Bizi yaratan Allah’tır. Allah Kürtçeyi, Türkçeyi, Arapçayı, İngilizceyi de biliyor” dedi. Esnaf Tunç’un sözlerinin ardından Sarıgül, “Türkiye Cumhuriyeti topraklarında herkes kendi ırkını, düşüncesini özgür bir şekilde konuşur. Hudut ve bayrak birliği diyen bütün yurttaşlarımızla el ele, kol kola, omuz omuza olacağız” dedi. Sarıgül ile Büyük Halk Pazarında esnaflık yapan Tunç arasındaki konuşma gazeteci Fatma Polatcan’ın kamerasına yansıdı. 

BİLGİ VERİLMİYOR

Ajansımızın ulaştığı bilgiye göre Sarıgül pazardan ayrıldıktan sonra Tunç’un işyerini basan polisler, esnafı gözaltına alarak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürdü. Tunç’un avukatı, gözaltı işleminin neye dayandırıldığına dair kendilerine bir bilgi verilmediğini söyledi. MA

 

Editör: TE Bilisim