Gazeteci Uğur Dündar’ın, birçok konuda iddialarda bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e ilişkin attığı bir tweet ile yaptığı bir konuşmadan dolayı 2 yıl hapsi istenmişti. Konuya ilişkin sosyal medyadan açıklama yapan Peker, “Yarın size Demirören dosyasını açacağım” diyerek paylaşımda bulundu. Uğur Dündar’a seslenen Peker, “Uğur ağabey, lütfen kendini üzme” dedi.

Peker’in paylaşımı şöyle;

“Kıymetli büyüğüm Uğur Dündar abi, beni yani suçluyu övmek için sizi mahkemeye çağırdıklarında, lütfen şunu söyleyin; Sedat Peker hakkında bir tanesi Bursa’da, bir tanesi de İstanbul’da 2 tane dava var. Ancak her 2 dosyada da bir tane tutuklu sanık yok. Hem teknik olarak hem de kanunen övdüğümü iddia ettiğiniz kişi yani Sedat Peker, nasıl suçlu olabilir?

Süslü Sülü’nün şikayeti Beykoz Adliyesi’nde açılan davada sayın mahkeme hakiminin bir gram adalet duygusu varsa, sizi bu savunma ile ilk celsede beraat ettirir. Uğur abi, lütfen kendini üzme.

40 yaşından küçük kardeşlerim, yarın size benim suçlu olduğumu ancak suç örgütü lideri olmadığımı, kendisine dostluk yapan Milangaz’ın sahibini kandırarak, orayı ele geçiren sonrasında askerimizin kuruluşu olan OYAK’ı soyan Rumların ve Yahudilerin mallarına çökerek, haksız bir şekilde zengin olan, Ziraat Bankası’ndan çiftçimizin parası olan 750 milyon dolar kredi ile birçok basın kuruluşunu satın alan, haramzadeleri yani pammıkören ailesini anlatacağım. Bu haramzadelere hizmet eden, kendilerine gazeteci diyen aslında kemikli köpek olan kalemleri ile patronlarına tetikçilik yapan gazetecileri anlatacağım. Yani namusları aldıkları maaş kadar olanları anlatacağım. Ben suçluyum, Türk gençliğine örnek değilim. Ancak bunlar gibi kemiklik köpek değilim. Namuslu bir suçluyum. Namusunuz yok lan sizin… Bazıları Rahmetli Cahit Çetin’in öldürülmesi ile ilgili tutuklu olan 6 kişi vardır diyeceklerdir. Sayın mahkeme, bu cinayetin bizim yargılandığımız dosya ile yani benle bir ilgisi olmadığına karar verip, bu dosyayı ayırmış ona ayrı bir dosya açmıştır.

Kıymetli kardeşlerim, tweetleri yetiştireyim diye hızlı bir şekilde yazarken, bazı hatalar yaptım. Dil bilgisi ve öz Türkçe konusunda hassas olan arkadaşlarımızı kırdığımız için özür dilerim. Ancak şunu bilin, gerçek suç örgütü sizsiniz. Ben dahil herkesi yıldırdınız.”

Editör: TE Bilisim