VanHaber - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın buzdolabı alma talebinin reddedilmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün 2002’deki buzdolabı satışıyla 2007’deki buzdolabı satışı verilerini paylaştığı konuşması üzerinden eleştirdi.

Döviz kuru ve altın fiyatlarının rekor üstüne rekor kırması nedeniyle ekonomik gelişmeleri değerlendirmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Ayasofya’da cuma namazı kıldıktan sonra yaptığı açıklamada Türkiye ekonomisinin uçuşta olduğunu anlatmıştı. Erdoğan konuşmasının bir yerinde “Buzdolabı satışları 2002’de 1 milyon 88 bindi. 2019’da 2 milyon 406 bin buzdolabı satışı var. Türkiye bir tırmanışta” ifadesini kullanmıştı.

Twitter hesabından Erdoğan’ın söz konusu açıklamasını paylaşan CHP’li Tanrıkulu, Edirne Cezaevi’ndeki Selahattin Demirtaş’ı ziyarete gittiğini, pandemi ve sıcak hava koşullarında buzdolabı alma talebinin cezaevince reddedildiğini belirtti. Tanrıkulu, Erdoğan’ın buzdolabı verilerine ithafen “Aslında bu rakam daha fazla olabilirdi” dedi.

Editör: TE Bilisim