VanHaber - Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile kadına şiddet uygulayan Mensur Işık ve cinsel saldırı yapan Tuma Çelik hakkında konuştu.HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, “Mensur Işık kesin olarak ihraç edilecek. Bunu kabullenmemiz mümkün değil. Zaten Tuma Çelik istifa etti” dedi.

Buldan, kadın beyanının esas olduğunu ve gereğinin yerine getirildiğini söyleyerek “Biz D.K. isimli kadınla başından beri görüşüyoruz. Bize ilk başta asla bir tecavüzden söz edilmedi. Bize iki tarafın gönüllü olarak birlikte oldukları ifade edildi. Bize ilk başta tecavüz denilseydi çok farklı hareket ederdik.” diye konuştu.Selvi’nin Hürriyet’te yayımlanan bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

Pervin Buldan: Bu işin peşini bırakmıyacağız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Mardin milletvekili Tuma Çelik’in D.K. isimli kadına tecavüz ettiği ve Muş milletvekili Mensur Işık’ın eşini dövdüğü iddiaları karşısında çok tepkiliydi. Pervin Buldan’ın iki kadına yönelik tecavüz ve şiddet olayları karşısında rahatsız olduğundan emindim. Ama bu kadar tepkili olduğunu tahmin etmiyordum. “Bu olayın peşini asla bırakmayız” dedi. Buldan’la konuştuğumuz sıralarda HDP Disiplin Kurulu toplantısı devam ediyordu. “Mensur Işık kesin olarak ihraç edilecek. Bunu kabullenmemiz mümkün değil. Zaten Tuma Çelik istifa etti” dedi. Pervin Buldan’la Tuma Çelik’le ilgili tecavüz iddiasını da konuştuk.

“Biz D.K. isimli kadınla başından beri görüşüyoruz. Bize ilk başta asla bir tecavüzden söz edilmedi. Bize iki tarafın gönüllü olarak birlikte oldukları ifade edildi. Bize ilk başta tecavüz denilseydi çok farklı hareket ederdik. Daha sonra ne oldu bilemedim, tecavüz denildi. Burada kadının beyanı esastır. Zaten kadın bize ilk başta tecavüze uğradığını söylese hemen gereğini yerine getirirdik. Yine de gereği yerine getirilecek” dedi.

Editör: TE Bilisim