İstanbul Tabip Odası (İTO), Dişhekimi Sevinç Özgüner anısına düzenlenen “İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödülü”nü bu yıl Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’a verdi.

Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti’nin 441’inci gününde ödüllerini aldı.

İstanbul Tabip Odası daha önce “İnsan hakları, barış ve demokrasi ödülü”nü 2022 yılında Şenyaşar ailesi ve “Boğaziçi Direnişi Bileşenleri”ne verileceği duyurmuştu.

İstanbul Tabip Odası’ndan ödül töreni nedeniyle yapılan açıklamada, “23 Mayıs 1980 tarihinde Mecidiyeköy’deki evinde demokrasi düşmanlarınca katledilen, dönemin TTB Merkez Konseyi üyesi Diş Hekimi Sevinç Özgüner’i ölümünün 42. yılında saygıyla ve özlemle anıyoruz. İstanbul Tabip Odası olarak her yıl Diş Hekimi Sevinç Özgüner anısına düzenlediğimiz “İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödülü” 2022 yılında Boğaziçi Direnişi Bileşenleri ve Şenyaşar Ailesine verilecektir” ifadlerine yer verildi. 

Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, ödülünü almak için hava yolu ile İstanbul’a gitti.



Emine Şenyaşar ödülü Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın elinden aldı.

Haziran 2018’deki seçim çalışmaları sırasında; AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve korumaları ile eşi ve oğulları arasında çıkan tartışmada iki oğlu öldürülen, eşi de hastanede linç edilen Emine Şenyaşar, adil yargılama talebi ile 441 gün öce oturma eylemi (Adalet nöbeti) başlatmıştı.

Editör: TE Bilisim