Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi, Meclis'te bugün görüşülecek olan eğitim emekçilerini kapsayan 3 bin 600 ek göstergeye ilişkin şube binalarında basın açıklaması yaptı. Toplantıda konuşan SES Van Şube Eşbaşkanı Fatma Arslan, 2018 yılında sağlık ve sosyal hizmetleri alanının toplumun ihtiyaçları yerine sermayenin ve egemenlerin ihtiyaçları temelinde planlandığını söyledi. Ekonomik krizin faturasının gerek zamlarla, gerek ekonomi ve istihdam politikalarındaki düzenlemelerle emekçilerden çıkarılmaya çalışıldığına işaret eden Arslan, krizin bedelini ödemeyeceklerini ifade etti.  

'TALEPLER SEÇİM MALZEMESİ HALİNE GETİRİLİYOR'

Geçmiş yıllardan beri dile getirdikleri talepleri 2019 yılında da gündemlerine aldıklarını söyleyen Arslan, "İktidarlar ve siyasi partiler sürekli olarak emekçilerin haklı ve meşru taleplerini seçim malzemesi haline getiriyorlar. 24 Haziran seçiminde de birçok talep bu şekilde seçim malzemesi oldu. Bunların başında da ek göstergeydi. Ancak seçimin üzerinden yaklaşık olarak 6 ay geçti bu konuda bir düzenleme yapılmadı. Cumhurbaşkanlığı ikinci 100 günlük eylem programında ise sadece eğitim emekçilerine 3600 ek gösterge verileceği ifade edilmiş, ancak sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ek gösterge talepleri gündeme dahi alınmamıştır” dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILACAK

Mecliste görüşülecek olan 3 bin 600 ek gösterge taleplerinin yeni bir seçim malzemesi yapılmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Arslan, "3600 ek gösterge hakkımız" talebiyle tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini kapsayacak bir imza kampanyasının startını yarın (9 Ocak) vereceklerini söyledi.  

TALEPLER

Arslan sağlık emekçileri olarak taleplerini şu şekilde sıraladı: “Enflasyonla eriyen ücretlerimizdeki kayıplar giderilsin, sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda çalışan emekçilerin en düşük temel ücreti 6 bin 500 TL olarak belirlensin ve tüm ödemeler emekliliğe de yansıtılsın. Fiili Hizmet Süresi Zammı (Yıpranma Payı) sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin tamamını kapsasın,  geçmiş çalışma yılları dahil edilsin ve fiili çalışma şartı kaldırılsın.” 

Editör: TE Bilisim