Vanmed (Van) - Av. Bildirici, şunları yazdı:

Sosyal medya hesabından vatandaştan kimlik isteyenlerin fotoğraflarını yayınlayan Bildirici, "Şimdi aşağıdaki fotoğrafa iyi bakın. Antalya Gazipaşa'lı adam eline almış pompalı tüfeği, atletiyle yol kontrolü yapıyor.

Vatandaş da kimliğini uzatmış mecburen. Adam PKK'li arıyor. Peki kimlik kartında 'ben PKK üyesiyim' diye yazar mı? Tabi ki yazmaz. Öyleyse nasıl tespit edecek kimin PKK'li olduğunu? Konuşmasına ve nüfusa kayıtlı olduğu ile bakacak. Kürt aksanıyla Türkçe konuşuyorsa ya vuracak ya dövecek ya da alıp polise teslim edecek. Şimdi bu adam/lar PKK'li mi arıyorlar Kürt mü arıyorlar?" diye sordu.
 

"Yangınların başladığı ilk gün bu sayfamdan "suçu Kürtlere atıyorlar" şeklinde bir değerlendirme yapınca bir çok yerden "PKK ile Kürtleri bir tutamazsınız" şeklinde itirazlar geldi. Şimdi aşağıdaki fotoğrafa iyi bakın. Antalya Gazipaşa'lı adam eline almış pompalı tüfeği, atletiyle yol kontrolü yapıyor.

Vatandaş da kimliğini uzatmış mecburen.

Adam PKK'li arıyor.

Peki kimlik kartında "ben PKK üyesiyim" diye yazar mı?

Tabi ki yazmaz. Öyleyse nasıl tespit edecek kimin PKK'li olduğunu?

Konuşmasına ve nüfusa kayıtlı olduğu ile bakacak. Kürt aksanıyla Türkçe konuşuyorsa ya vuracak ya dövecek ya da alıp polise teslim edecek.

Şimdi bu adam/lar PKK'li mi arıyorlar Kürt mü arıyorlar?

Manavgat'ta bir örneğini daha yaşadık. Adam Kuran kursunda hafızlık eğitimi alan oğlunu yangını söndürmek için kendi arabasına bindirip gönderiyor. Çocuk da kalabalıkla beraber yangın söndürme faaliyetlerine katılıyor. Şivesinden bunun Kürt olduğunu anlıyorlar. İyice dövüp arabasını da kullanılamaz hale getirdikten sonra gönderiyorlar. Sonra da Süleyman Soylu aileyi bulup özür diledi. Kendileriyle fotoğraf çektirdi. Araba parasını da hesaplarına yatırdı. Kontrollü bir gerginlik şimdilik iktidarın işine geliyor. Şimdilik böyle..." Kaynak: VANMED

 

Editör: TE Bilisim