VanHaber -  Çin'de ortaya çıkan ve kısa zamanda tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVİD-19) nedeniyle geçici olarak kapanan sınır kapıları açılıyor.

Türkiye'nin batısında ve güneyinde bulunan tüm kapılar açılırken, Van, Hakkari ve Ağrı sınır kapıları henüz açılmış değil. 24 Mart 2020 tarihinde bu yana kapalı bulunan sınır kapılarıyla ilgili, Hakkari Valisi İdris Akbıyık müjdeli haberi verdi.

Akbıyık, pandemi nedeniyle geçici olarak kapatılan, Çukurca ilçesinin Irak sınırındaki Çukurca- Üzümlü Sınır Kapısı'nın 27 Şubat'ta açılacağını duyurdu. Vali Akbıyık'ın müjdeli haberi kısa sürece ses getirirken, bölge halkı büyük mutluluk duydu.

VAN NE ZAMAN AÇILACAK?

Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ı, Üzümlü Sınır Kapısı açılacak açıklamasının ardından gözler Kapıköy Sınır Kapısı'na çevrildi.

Sosyal medyada konuşan konuyla ilgili Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ironik bir cevap verdi. Daha önce "Kapıköy sınır Kapısı açılırsa felaket olur" diye Ak Parti Van Milletvekili İrfan Kartal'ın sözüne değinen İlhan şunları yazdı:

"39 sınır kapısından 35'i açık 36. Sınır Kapısı da açılıyor. Felaket falan da olmuyor..."

GuncelVan

Editör: TE Bilisim