VanEkspres - Ezidi halkımız çok acı çekmiştir. Onlar bizim gözümüzün nurudur. Bazı uygulamaların bize acı verdiğini ve bunların bizde olmaması gerektiğini söyledim. Eğer birilerini kırdıysam özür dilerim. Êzidîler bizim gözümüz ve ışığımız” dedi.

Şivan Perwer, daha önce sosyal medyada Ezidiler hakkında yaptığı ve bazı kesimlerine tepkisine neden olan ifadeleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklama, Perwer'in sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı.

“Biz Kürtler yeryüzünde büyük bir halkız ve çok güzel eserlere sahibiz. Görüyorsunuz ne kadar güzel bir dilimiz var” diyen Perwer, bir süre önce paylaştığı mesajların yanlış anlaşıldığını söyledi.

Perwer, “Bazı şeyler var ki beni de incitiyor. Neden mi? Çünkü dünyada farklı din ve mezheplere sahip halklar var ama bu halklar dillerini, kültürlerini, vatan toprakları üzerinde özgürce yaşamını herşeyin önüne koyuyorlar. Ben de bunu söylemiştim. Kürtlerin dini inançlarını bu amaçların önüne koymaması gerektiğini söyledim. Binlerce yıldır Kürdistan’da dinler var ama Kürtler hiç devlet, cumhuriyet olmadı” dedi.

Ezidiliğin Kürt halkının tarihi olduğunu vurgulayan Perwer, mesajında şunlara yer verdi:

“Ezidiler kardeşimiz, gözümüzün nurudurlar. Çünkü onlara çok büyük haksızlıklar yapılmıştır, katliamlara uğramış çok büyük acılar çekmişlerdir. Biz bunu biliyoruz. Onların acıları bizim acılarımızdır. Ben hiçbir zaman bir din veya inanç hakkında faşisttirler demem, söylenmesini de kabul etmem. Buna hakim yok, hakkımız yok. Aslında niyet iyiydi de ancak üslup iyi anlaşılmadı. Ben hiçbir zaman Ezidiler faşisttir, Müslüman veya Hıristiyanlar faşisttir demem. Bazı uygulamalar var ki bunlar insanın yüreğini acıtıyor, bizde böyle şeyler olmamalı diyorum.

 İnsanlarımızın ve birbirimizin kıymetini bilelim. Bu nedenle birçoğumuz incindik. Dünyanın her tarafında sosyal medyada çok şey söylendi ve hoş olmadı. Bu meseleyi nasıl ben başlatmışsam yine ben söylüyorum; birbirinize toleranslı yaklaşın, anlayışla karşılayın, yanlış olanı ayıklayın. Bu şekilde saldırmak hiç iyi değil. Birilerinin yüreğini incitmişsem özür diliyorum. Ezidi halkımız çok acı çekmiştir. Onlar bizim gözümüzün nurudur. Biz Ezidiyiz, Aleviyiz, Sünniyiz, Hristiyanız, Mazdeiyiz, Şiiyiz, Yarsaniyiz. Biz çok kadim inanışlara sahip bir milletiz. Ülkemizde çok büyük ve geniş bir kültür geleneğine sahiptir. Kürdistan yeryüzünün cennetidir. Bizler kardeşiz, buna sahip çıkalım. Benim meselem bundan ibarettir. Ben sizin Şivanınızım, siz Şivanınızı affedeceksiniz. Yıllarca ben bu kadar acıyı ızdırabı sizinle yaşadım. Sizinle ağladım, sizinle halay tuttum. Sizinle şarkı söyledim. Ben ülkemi çok seviyorum. Fark ve ayrım yapmadan milletimi çok seviyorum. Hepiniz gözümsünüz. Selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilisim