Asya Fuarcılığın organizesiyle Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 16 Eylülde açılan ve dün sona eren fuara, ikisi yurtdışından olmak üzere 80 firma katıldı.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde 16-19 Eylül tarihleri arasında açık kalan Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji Fuarı ile İnşaat Yapı ve Belediye Ekipmanları Fuarı’na, yurt içi ve yurt dışından yüzlerce katılım sağlandı. İran, Irak’dan da katılım sağladığı fuarı, yurt içinden yüzlerce kişi ziyaret etti.

KATILIMCILAR FUARDAN MEMNUN AYRILDI

Veysi Yüzgeç - AL – KA Yangın yetkilisi, Fuar beklentimizin çok çok üzerinde geçti. Beklentimiz esnafla buluşup tanışmaktı buna da bu fuarda gördük. Sınır kapılarının açılmasıyla İranlı iş adamlarıyla da tanıştık. Bu fuarın etkisinin daha da büyüyeceğine inanıyoruz.

Liderler Enerji’den Furkan Eren ise, Fuarın ilk iki günü çok yoğun geçti son iki gün durgun olsa da çok verimli bir fuardı.

KAPLAN: İLKKEZ FUARA KATILDIK

CEMRE Prefabrik Şirket Sahibi Hazım Kaplan ise, CEMRE prefabrik olarak ilk kez fuara katıldıklarını söyledi. Kaplan, bundan sonraki tüm fuarlara katılacaklarını belirterek 4 gün boyunca kahrımızı çeken organizatörlere fuarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

VAN’DAKİ TÜM FUARLARA KATILACAĞIZ

Bilal Ceylan: Bu fuarda karşınıza yeni ünvanımız olan Daxler Energy olarak çıkmaktayız. Konya'da 2013 yılından bu yana panel üretimi yapmaktayız. İlk gündemimiz yolda olan yeni hattımızı devreye almasını tamamlayarak 2.ci yarıya 182mm hücreler ile 530-540W aralığında panel üretimimize başlamak. Yeni hattımız ile üretim kapasitemizi GW seviyelerine yaklaşacaktır. Yeni yatırımımızla beraber otomasyon sistemimizi daha da yükseklere çıkartarak hatasız üretim oranlarını ulaşılmazı zor seviyelere taşıdık. Yüksek teknolojili üretim hattımızla beraber hedef pazarlarımızı da değiştirdik. İhracata yönelik satışlarımızı arttırmak için çalışmalarımız son hızı ile devam ediyor. Kısa süre içinde temin edeceğimiz uluslararası tüm bankalarda kabul görecek raporlarımız ile beraber bu arenada öne çıkacağız.
Bilal Ceylan: İlerleyen süreçlerde 3 Yeni ürün ile karşınıza çıkacağız. Bu ürünler WM10-108, WM10-120, WM10-144 olarak adlandırdığımız ürünlerimiz olacak. WM10-108 ürünümüz Türkiye’de ilk olmakla beraber string yapısını değiştirerek sadece çatılar için hazırladık. Klasik 60,72,120,144 hücreli tasarımların dışına çıkarak 108 yani 54 full hücreli tasarım yaparak, EPC firmaların çatıdaki kapasitelerini ve hareket alanlarını kolaylaştırmayı hedefledik. WM10-120 ve WM10-144 ile cam-şeffaf backsheet ya da cam-cama üretebildiğimiz yüksek wattlı panellerimiz ile Hybrid ve Lisanslı projelerimize yüksek ROI ve azaltılmış BOS avantajları sağlıyoruz.                                                                        

Van’ın potansiyelini gördük, bu yüzden değerlendirmek istedik, çok güzel bir fuardı. Bundan sonraki senelerde Van’daki fuarlara katılmayı düşünüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

YAKUT: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER

War Pano Cumali Yakut, Fuar ilk gününden son gününe kadar yoğunluk vardı. Beklentimizi tam olmazsa da karşıladı. Fuarda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler.

AKKUR: VAN’DAN MEMNUN AYRILIYORUZ, REKLAMA ÖNEM VERİLMELİ

Duru Solar Enerji Sistemleri Pınar Akkur ise, Fabrikamız Antalya’da 2019’dan panel üreticisiyiz. 2014 yılında kurulan bir firmayız. Van fuarına çok katılmak istedik ve buradan çok memnun da ayrılıyoruz. Fuarın reklamı yeterince yapıldığını düşünmeyenlerdenim. Van Türkiye’nin doğu köşesinde olan bir il geçmişe oranla gelişen değişim dönüşüme ayak uyduran bir yerdir.  

Üniversite ve Liseden bir çok öğrencinin fuara katılması bizleri mutlu etmiştir. Fuar 4 gün boyunca yoğun geçti. İnsanlar bilinçli, Ekonomik yönden de güçlüler. Gelen zamlardan dolayı çok şikâyetçiler. Mimar, Mühendis ve Avukatı yanı kısacası Herkes kendi sistemini kurmak istiyor. Profesyonel bir şekilde çalışıyoruz. Kurumsal bir firmayız. 10’a yakın firmadan bayimiz olmak istiyor. Türkiye’de 70’e yakın bayiimiz var. Ancak bi işi bilen işin erbabı olan müşterilerimizi mağdur etmeyen kişileri tercih ediyoruz. Bugün fuarın son günü Van’da en kısa zamanda bir bayii açmayı düşünüyoruz.

2022-2023’te Fuar olması durumunda tekrar Van’a gelmeyi düşünüyoruz. Emeği geçenlere teşekkürler.

UYGUN: SOLARVAN İLE BÖLGENİN KALKINMASINA GÜÇ KATACAĞIZ

Ajans Asya Fuar Koordinatörü Veysi Uygun ise, Fuara çok ciddi hazırlandık, bölgenin geleceği enerji üzerine yatırım potansiyeli üzerine olacağını biliyoruz  ve bu potansiyeli değere döndürme anlamında fuarımız çok önemli, 80 firma 150 marka sergilendi. Sektörel başarıyı yakaladıklarını belirten Uygun, 2022 yılında çok daha iyi bir çalışma yapacaklarını ve firmalarımızın daha yüksek kalitede teknolojilerle Bölgeyi buluşturacaklarını söyledi.  

SOLARVAN BÖLGEYE IŞIK TUTACAK

Küresel ısınmanın etkilerini gün geçtikçe fazlasıyla hisseden dünyamızın ve ülkemizin günlük hayatta ve özellikle sanayide üretim maliyetleri baz alındığında enerjinin maliyetlerini düşürme yönünde de Solarvan bölgeye ışık tutacaktır.

Çok profesyonel bir ekiple Sektör bazlı fuarları zenginleştirip bölgenin kalkınmasına güç katacağız.



 







 

Editör: TE Bilisim