Geleneksel Van Evlerinin yanında kurulan Taş Konak Cafe, kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarına tanıtıldı. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Taş Konak Cafe Sahibi M. Sadık Çelik, 2 kattan oluşan işletmenin 550 metrekare kapalı alana sahip olduğunu ifade etti. Urartu, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin kullanıldığı işletmede ilk etapta 20 kişinin istihdamını sağladıklarını dile getiren Çelik, “Hedefimiz en az 35 kişinin istihdamını sağlamaktır” dedi.

Kafede Van ve bölgesel lezzetlerin misafirlerin hizmetine sunulacağını dile getiren Çelik, Van kahvaltısı başta olmak üzere ilimize ve bölgelerimize ait lezzetler de burada yer alacak. Misafirlerimiz en yakın ve en hakim bir noktadan bir yandan  Van’ı ve Van Gölü’nü seyretme fırsatı bulurken bir yandan da eşsiz lezzetleri tatma imkanına sahip olacaktır. Bizler bu anlamda hizmetin ve kalitenin ön planda olacağı kafemize tüm halkımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yerli ve yabancı turistlerin işletmeyi ziyaret ettiğini de belirten Çelik, “Geleneksel Van Evleri ile birlikte muhteşem bir mimariye sahip olan Taş Konak Cafe, inanıyorum ki kentin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Kaliteden ödün vermediklerini belirten Taşkonak Cafe işletme müdürü Hüseyin Turgut ise,  “ 22 yıldır bu işlen iştigal olduğunu belirterek daha önce Dubai, Katar, İstanbul, Mersin ve Antalya gibi yerlerde çalıştım.  Van halkı bugüne kadar sadece Van'ın bir bölümünü kullandı. Taşkonak ailesi olarak o devri kapatmak istiyoruz. eskiden insanlar sabahları kafa dinlemek ve kahvaltı yapmak için ya Edremit sahilini yada Tokilerin bulunduğu bölüme çıkarak Van gölünü izlemeyi tercih ederlerdi. Taş konak ailesi olarak buna bir nokta koymak istedik, sol tarafımıza Van'ı sağ tarafımıza Vangölünü alarak essiz kahvaltı ve yöresel yemeklerini sunmak için hizmete başladık. 

Van yöresel yemeklerinin yanında Van kahvaltısında da iddialıyız. İnsanların gelip tarihi taş konakta essiz Van manzarasıyla Türk sanat müziği, Van'ın yöresel sanatçılarından Van şarkılarını dinleyerek eşsiz Van yöresel yemeklerini tadmaları için hizmetteyiz. 

İnsanların uzaktan buraya bakarak acaba lüks mü acaba pahalı mı dememeleri için fiyat politikamızı şehrin merkezindeki fiyatların daha altında misafirlerimizi ağırlıyoruz herkesi de taş konağa bekliyoruz" dedi. 

 
 

Editör: TE Bilisim