CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ve beraberindeki heyet Van’ı ziyaret etti.CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak Van’da yaptığı açıklamada Neron Roma’yı Ak Parti hükümeti giderayak Türkiye’yi batırarak gidiyor.

CHP Heyetinde CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, İzmir Milletvekili PM üyesi Ednan Arslan, Balıkkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Adıyaman Milletvekili Abdurahman Tuderi yer aldı.

Van’da CHP il başkanı Seracettin Bedirhanoğlu tarafından karşılanan heyet, sırasıyla Van-Hakkari Tabipler odası, Van-Hakkari – Bitlis Eczacılar odası, Van Barosu, KESK, Tuşba Ziraat Odası ve Muhtarlar odasını ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

TÜRKİYE SINIR TİCARETİ DEĞİL İNSAN TİCARETİ YAPAN ÜLKE HALİNE GELDİ 

Van’ın çok önemli bir şehir olduğunu belirten Toprak, Önümüzdeki günlerde sayın genel başkanımız da Van’ı ziyaret edecek Van’daki bir olayın Anadolu’yu etkilememesi mümkün değildir.

Ülkemiz çok büyük sorunlarla boğuşuyor. Bugün bu ülkeyi yöneten ak parti iktidarının yönetimde gösterdiği basiretsizlik dış politakalardaki hatalardan dolayı Türkiye sınır ticareti değil insan ticareti yapan bir ülke haline geldi.

"Bugün Emevi Camiinde gidip kısa bir sürede namaz kılacağız ve Suriye’deki sorunu ortadan kaldıracağız diyen iktidar 6,5 milyon göçmenle bugün Türkiye'yi bir göçmen bataklığı haline getirdi. Tabiî ki insan haklarına, insanların umuda gitmesine saygı duyuyoruz. Burada hiç endişemiz yok. Ama bizim vatandaşımızın da vatandaşlık hakkının olduğunun da bilinmesi lazım. Bu kadar göçmenin bu ülkenin kaldırması mümkün değil. Bu ülkenin huzuru refahı kalmadı. Ben o insanları suçlamıyorum. Ama o insanların elini kolunu sallayarak sınırdan yüz binlerin geçmesini yanlış ve tehlikeli buluyorum.

TÜRKİYE BATAKLIĞA DOĞRU GİDİYOR

Vatandaşlarımız için gelecekle ilgili kaygı duyuyorum. Bugün, sınırdan kuş uçsa haberimiz olur diyen iktidarın yüz binlerin geçişinden neden haberi yok. Veya başka bir niyet mi var. Bu ülkede İHA'larıyla SİHA'larıyla övünen AK Parti iktidarının yüzbinlerin geçişine göz yummasını anlamış değilim. Bu insanlar İran'dan gelirken neden İran ile temas kurulmuyor. Neden İran'a bir nota verilmiyor. Onun için gelinen bu noktada Türkiye bataklığa doğru gidiyor.

Ak parti son sürecini yaşıyor. Türkiyeyi kötü yönettiğini adım adım bataklığa götürdüğünü görüyoruz. Ekonomisi çökmüş, İşsiz insan sayısı 10 milyonu geçti ve bugün bu ülkeyi yöneten iktidarın bir mensubu bunlar bize ucuz iş gücü diye takdim ediyor.

NERON ROMA’YI AK PARTİ’DE TÜRKİYEYİ BATAKLIĞA SÜRÜKLÜYOR

Bu ülkede vergisini veren namusuyla askerliğini yapan bu ülkenin vatandaşı olan kişileri iş imkanı değil bizim bu ülkeyi yöneten Ak Parti  iktidarına sormak istiyorum neden dışarıdan gelenlere ucuz işçi olarak tanımlayıp kendi evlatlarına iş imkanı vermiyorsun.

Bugünki iktidarı nerona benzetiyorum Neron nasıl giderayak romayı yaktıysa bugün ki Ak parti iktidarı politikalarıyla  giderayak bu ülkeyi batırmaya başladı.

Hangi ülke 6,6 milyon göçmeni, hangi ülke bu kadar ne olduğu belli olmayan insan kaynağını bu ülkede istihdam edebilir. Almanya bile o kadar seçerek aldığı kişi 935 bin. Şuanda bizi bekleyen ikinci büyük tehlike var. Afganistan, Pakistan'dan 6,5 milyona yakın insan bu ülkeye göç etmek üzere. Farklı yerlerde tutuluyorlar. İran bunlara olabildiğine yol açmaya başladı. Ve İran'ın bu işte parmağının olduğunu düşünüyorum. Artık devletler düzeyinde bu işin görüşülmesi lazım. Artık Türkiye'nin sınırlarından bu insanların geçmemesi lazım diyerek sözlerini noktaladı. 

Editör: TE Bilisim