Türkiye’de havaların ısınmasının ardından yılanlar yuvalarından çıktı. Her geçen gün artan yılanlara bir yenisi daha eklendi. En zehirli yılanlarından biri olarak bilinen çöl kobrası da Şanlıurfa'da ortaya çıktı. Avını canlı canlı yutan yılan zehriyle sinir sistemini kilitliyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ve yılanların varlığı yeniden hissedilmeye başlandı. Özellikle dağlık alan ve tarlalarda sıklıkla görülen yılanlar vatandaşları ürpertiyor.

TÜRKİYE'NİN TEK KOBRA TÜRÜ

Türkiye’de görülen yılanların en tehlikelilerinden olan çöl kobrası aynı zamanda ülkemizin tek kobra türü olarak biliniyor.

Kış uykusundan uyanan "çöl kobrası" Şanlıurfa’nın toprakları üzerinden gezinmeye başladı.

GİZLİ YAŞIYOR

Şanlıurfa’da dağlık kısımlarda görülen çöl kobrası, gizli yaşantısıyla biliniyor. Ancak çöl kobrası, havaların ısınmasının ardından yuvasından çıkarak tarlaların arasında gezinmeye başladı.

GÖZLÜKLÜ KOBRA TÜRÜNE YAKIN

Çöl kobrasının besinleri arasında küçük kemiriciler, kuşlar, kertenkele ve kurbağa türleri yer alıyor. Zehirli olan bu tür, avlarını zehirleyerek öldürür veya canlı iken yutar.

Zehri sinir sistemini tahrip ederek büyük acı ile ölüm neden olur. Zehrinin etkisi Hindistan'daki Gözlüklü Kobra türüne yakındır.

Gizli yaşadığından insanları zehirleme olasılığı düşüktür. Ancak bu ihtimal yok sayılmıyor.

Editör: Haber Merkezi