VanHaber - Önümüzdeki hafta düzenlenecek YKS’nin ertelenmemesine itiraz eden Dr. Serdar Savaş, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Arzu ederse sayın cumhurbaşkanımızı oturtalım bu sınıflara, böylece halk risk olmadığını görsün” çağrısında bulundu.

HaberTürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu TekeTek Bilim programına Dr. Serdar Savaş, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek ve Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof Dr. Mustafa Necmi İlhan konuk olarak katıldı. 

Önümüzdeki hafta gerçekleşecek YKS’ye ilişkin Dr. Serdar Savaş tepki göstererek, “Bu meret düğünde, nişanda cenazede bulaşırken 10 milyon insanı burun buruna getirip, kendi verdikleri rakama göre 600 kişiyi öldürecek olan bu sınavların yapılma kararını hükümet mi vardi, vatandaş mı verdi? Benim sorum bu. Hükümet çünkü her şeyi doğru yapıyor ya… Vakalar artıyorsa zaten vatandaşın yüzünden… Vatandaş mı diyor; Bizi bir araya getirin de öldürün diye?” diye konuştu.

‘KASAPLIK KOYUN DEĞİLİM’

YKS’nin yeterli hazırlıklar yapılana kadar ertelenmesi gerektiğini söyleyen Savaş, “Bütün dünya bu toplu sınavları ertelenmişken, bir inat uğruna yapmayın. Ben kasaplık koyun değilim. Bu durumu kabul etmiyorum. Ben bu çocukların hayatta kalması için son ana kadar mücadele edeceğim. Bulduğum her fırsatı da kullanacağım” dedi.

CUMHURBAŞKANI’NA ÇAĞRI

YKS’ye girecek öğrencilerin bir defa bir araraya gelmeyeceklerini söyleyen Savaş, “Bu çocuklar bir defa da bir araya gelmeyecek. Şimdi iki 180 dakika olacak. Benim önerim şu; Hastalığın bulaşma riski yoksa, bu sınıflara devlet erkanından ‘risk olmadığını’ söyleyen yöneticilerimizi, arzu ederse sayın cumhurbaşkanımızı veya sayın bakanları oturtalım, elalemin çocuğuna nasıl bulaşmıyorsa onlara da bulaşmaz zaten. Otursunlar sınav salonunda beraber zaman geçirsinler, sonra gitsinler. Böylece halk şunu görsün; Ortada bir tehlike yoktur. Cumhurbaşkanı bile sınav salonunda oturuyor. Hiç kimseye birşey olmaz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim