İSHAK KARA - VANEKSPRES HABER MERKEZİ - VAN

Van Fuar ve Kongre merkezi'nde Vanlılarla bir araya gelen Levent Gültekin, " Türkiye’nin Onurlu Çıkışı” konulu söyleşi yaptı.

Levent Gültekin Van Söyleşisinde konuştu. Gültekin Bu bataklıktan nasıl çıkarız? Siyaset iflas etti. Peki ne yapmamız gerek? sorularını cevapladı.

Gültekin "Aynı topraklar üzerinde yaşıyoruz bu yüzden bir olmalıyız. Kürt ve Türk ayrımı yapmak yerine ülke olarak bir olmamız gerekir. Eskiden insanlar sağcı ve solcu olmak üzere ikiye ayrılırdı. Şimdi ise iyi ve kötü insan olmak üzere ikiye ayrılıyor ama biz ve onlar değil bir olmalıyız.

"Ülkede iki tür insan var Namuslular ve Namussuzlar"!

Benim için kimliklerin anlamı yok, Yeni bir biz yaratmamız gerekiyor. Türkiye ve Dünyada Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Atatürkçü, Dindar, muhafazakar, solcu, islamcı, sağcı, ayırımı yok, Cemil Meriç'in dediği gibi iki tür insan var "Namuslular Namussuzlar. Dürüst olanlar Sahtekar" olanlar. Yeni bir biz yaratmamız gerek kimliğine, inancına, giyimine, mezhebine etnik kökenine bakmadan, biz dediğimizde bütün dünyanın ülkenin içerisine girdiği biz!

Kimiz Biz?

Eşitlikten, Adaletten, Özgürlükten, herkes için demokrasiden yanayız. Edirne'deki çocukla Diyarbakır'daki çocuğun eşit bir şekilde eğitim aldığı ülke talep edenlerdeniz.

 İnsanları Kürt ve Türk diye ayırıyoruz ama hepimizin dili ve kültürü aynı. Ben Kürt olabilirim ama sizden hiçbir farkım yok. Aynı topraklar üzerinde yaşıyoruz bu yüzden bir olmalıyız." dedi.

Editör: TE Bilisim