Uzun süre boyunca Van'da kamuoyunu meşgul eden Eski Devlet Hastanesi yeri için Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez Millet Bahçesi olacağının müjdesini daha önce verdi. Millet Bahçesi projesine bakanlıktan onay çıktıktan sonra yüklenici firma çalışmalara başladı. Kentin nüfus olarak en yoğun merkezlerinden biri olan İpekyolu ilçesinde yer alan eski devlet hastanesi alanı, TOKİ satışa çıkarmıştı. Bu gelişmenin ardından Ankara'ya giden Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşmeler sonucunda alanın ‘Millet Bahçesi’ olacağını açıklamıştı. Aylardır yapımı devam eden bahçenin Şubat ayında bitirilmesi bekleniyor. Ancak bahçenin Akköprü deresine doğru olan kısmı uçurum ve aşağısında evler bulunması nedeniyle istinat duvarı yapılması şart. Ancak çalışmalarda istinat duvarı yapılmadığı açık bir şekilde görünüyor.

ATAŞ: DUVAR YAPILMAZSA FACİA OLUR

Gazetemize konuşan mahalle sakinlerinden ve evi Millet Bahçesi’nin altında bulunan Yakup Ataş şöyle konuştu: “Defalarca belediyeye ve valiliğe dilekçe verdik. Bizi AFAD’a yönlendirdiler. AFAD’ta yetkililer dediler ki ‘bize ait bir proje değil. Biz bir şey yapamayız.’ Büyükşehir Belediyesine gittik onlarda TOKİ’ye ait proje olduğunu söylediler. Nereye gidiyorsak önümüzü kapatıyorlar. Buradan sayın valimize ve yetkililere sesleniyorum. Burada istinat duvarı yapılmazsa büyük tehlike olur. Çocuklarımız bahçeye çıkıp rahat bir şekilde oyun oynayamıyorlar. Burası çökse, heyelan olsa bir facia olacak.”

“TEHLİKEYİ GÖRMÜYORLAR”

Başka bir mahalle sakini Cemil Ataş ise, “Burada millet bahçesi yapıyorlar her tarafı yıkıp yapıyorlar ama büyük tehlikeyi görmüyorlar. Heyelan riski var hastanenin tüm atıkları hepsi burada. Neden bunu görmezden geliyorlar? Evimizin bahçesinde rahat gezemiyoruz, çocuklarımızı dışarıya çıkartamıyoruz. Bu işi yapan yetkililere sesleniyoruz. Bu kadar güzel bir millet bahçesini yapıyorlarsa insanları da düşünsünler. Burada yaşayan insanların hayatlarının tehlikede olduğunu da bilsinler. Bu yüzden de buraya istinat duvarı yapsınlar.” Dedi.

Editör: TE Bilisim