VanHaber - Vali Bilmez, belediyenin ortak olduğu iş yerleri ve toplu ulaşımla ilgili olarak, ” Herkes belediyeyi çarpma, çırpma peşinde. Kamunun menfaatini düşünen yok. Kime dokunuyorsan bütün şehir karşınızda. Rant çevreleri hem AK Parti’ye hem de HDP’ye çok çabuk ulaşıyorlar. Beni arattırmadıkları adam kalmadı. Ama biz kimseye rant kapısı açmayacağız” dedi.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

İpekyolu Gençlik Merkezinde yapılan toplantıya Vali Bilmez'in yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç da katıldı.

Kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarına samimi açıklamalarda bulunan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Bahçesaray yolunda yaşanan çığ faciası, depremler ve Van Gölü'ndeki göçmen faciasına değindi. Vali Bilmez, aynı zamanda Park AVM, Kent Meydanı, VOTAŞ ve Belediye İş Merkezi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"VAN'DA ESKİDEN KENT KÜLTÜRÜ, DAYANIŞMA KÜLTÜRÜ VARDI"

Van'da herkesin birbirinin ayağından tutup aşağıya çekmeye çalıştığını belirten Vali Bilmez, "Van'da hem bilgi kirliliği hem de algı operasyonu çok çabuk yayılıyor. Van'da 2 yıl sonra yapılacak oda seçimler Cumhurbaşkanlığı seçiminden  daha çok gündemi meşgul ediyor. Daha çok kutuplaşmaya yol açabiliyor. Kayseri'de, Konya'da sanayici buranın on katıdır. Ben 6 yıl Konya'da kaldım. Orada ticaret ve sanayi odası da değişti ama sokağın haberi bile olmuyordu. İşadamları kendi aralarında konuşur tartışırdı. Öyle seçim yapılırdı. Seçim olup bittikten sonra haberimiz olurdu ama burada daha seçim yokken dernekler, vakıflar kuruyoruz. Sanki iktidarı alıyormuşuz gibi, halbuki ne doğru düzgün bir ticaretimiz ne de doğru düzgün bir şeyimiz. Daha yeni yeni var olmaya çalışıyoruz. Esnafımızın bütün ihracatını toplasan Gebze'deki bir firmanın bir yıllık bilançosunu ancak karşılıyor. Birlikteliğimiz de çok yok. Herkes herkesin ayağını aşağıya çekiyor. Birbirine destek olan bir yapımız da yok. Van'da eskiden kent kültürü, dayanışma kültürü vardı. Farklı olanlarda biraz birbirine destek verirdi maalesef bu özelliğimizde azaldı" ifadelerini kullandı.

"İKİLİ OYNAMA VAN'A ÇOK BÜYÜK ZARAR VERDİ"

Van'a ikili oynayan insanların olduğunu belirten Vali Bilmez, "Geçtiğimiz günlerde gençlerle yaptığımız bir söyleşi de seçilmiş birinin koltuğuna oturmuş biri olarak rahatsız olmuyor musunuz? sorusu soruldu. Ben İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirildim. Bekir Kaya'nın eşi mahkeme kararıyla iki ay önce gelerek işine başladı. Mahkeme kararlarını uygulamamak gibi bir şey yapamayız. Bakın kent danışma meclisinde Kandil'e selam gönderen birileri var ama dışarıda beni gördüğü zamanda ellerimi öpenler var. Bu ikili oynama Van'a çok büyük zarar verdi. Bizim ana sıkıntımız budur. Oysa Van, ortak paydasında buluşmak gerekir" dedi.

AFAD MÜDÜRÜ NEDEN DEĞİŞTİ?

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, 9-10 ilde AFAD müdürünün değiştiğini belirterek, Van AFAD Müdür Osman Uçar'ın, bir soruşturma veya bir cezadan dolayı görevden alınmadığını belirtti.

Ulaşımın Van'ın en önemli sorunlarının başında geldiğini belirten Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bu sorunu çözmek için defalarca minibüs kooperatifi ve şoförler odasıyla görüştüklerini fakat bir sonuç alamadıklarını ifade etti. Van'ın ulaşım sorununu çözmek için 54 tane otobüs aldıklarını belirten Vali Bilmez, minibüsçülerin yola gelmemesi halinde 100 tane daha otobüs alacaklarını vurguladı.

"ESKİ VASKİ BİNASI ACİLEN YIKTIRILMALI"

  Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 2011 yılında meydana gelen depremde ağır hasar alan eski VASKİ binasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2011 yılında meydana gelen depremde ağır hasar alan sürekli gündemi meşgul eden eski VASKİ binasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Bilmez, binanın acilen yıktırılması gerektiğini vurguladı.

VALİ BİLMEZ, KENT MEYDANI'NA AÇIKLIK GETİRDİ

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kent meydanında yaşanan sorunlara açıklık getirdi. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, bir Vanlının şikayette bulunması üzerine kentsel dönüşüm projenin iptal olduğunu ve burada çalışmaların yapılamadığını ifade etti.

VAN PARK AVM SORUNU

Cumhuriyet Caddesi'nde yapıldığı günden bu yana gündemden bir türlü düşmeyen Van PARK AVM'yle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Bilmez, daha önce belediyeden 75 dükkânı kiralayan şahsın, dükkanları başkalarına 10 yıllığına kiraya verdiği belirterek, yeni sıkıntılar yaşanmaması için bu kez daha dikkatli olunacağını ifade etti.

"VANSPOR'A İMKÂNLARIMIZ DOĞRULTUSUNDA DESTEK SUNACAĞIZ"

   Vali Bilmez geçtiğimiz yıl imkanları doğrultusunda Vanspor'a destek verdiklerini belirterek, bu yılda bütçeleri el verdiğince kurallar çerçevesinde destek sunacaklarını ifade etti. Öte yandan Vali Bilmez, kısa vadede yeni bir belediye binası yapma imkanlarının olmadığını belirterek, kentin önemli sorunlarının olduğunu ve bunların başında ise arıtma tesisinin geldiğini ifade etti. Vali Bilmez, Van'ın önemli sorunlarının çözülmesinin ardından yeni hizmet binasını başka bir bölgeye yapılmasının doğru olacağını söyledi. Van Bölge Gazetesi

Editör: TE Bilisim