Van Barosu, meslektaşları avukat Seyhan Mat’ın dün haciz işlemleri sırasında borçlu tarafından darp edilmesine tepki göstermek amacıyla adliye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. “Avukata Dokunma” pankartının açıldığı açıklamaya, çok sayıda avukat katıldı. Açıklamayı okuyan Van Baro Başkan Yardımcısı Hamza Çiftçi, meslektaşı Mat’ın darp edilerek, tehdit edildiğini söyledi. Darp sonrası Mat’ın hastaneye giderek darp raporu aldığını belirten Çiftçi, meslektaşlarının şahıslar hakkında şikayetçi olduğunu belirtti.

‘ŞİDDET ARTIYOR’

Saldırıyı kınadıkları kaydeden Çiftçi, son dönemlerde meslektaşlarına dönük saldırı eylemlerinin arttığını dikkati çekti. Çiftçi, “Yakın tarihte görevi nedeniyle öldürülen İstanbul Barosuna kayıtlı meslektaşımız avukat Servet Bakırtaş’ı kaybetmenin acısını hala derinden yaşarken bu kez şehrimizde bir şiddet olayına tanıklık ettik. Bu şiddet eylemlerinin sıradan eylemler olarak nitelendirmek mümkün değildir. Hızla artan şiddet eylemlerinin etkin bir şekilde cezalandırılmaması ve buna yönelik tedbirlerinin alınmaması ile birlikte yargı makamları ile özdeşleştirme yasağının ihlal edilmesi, şiddet eylemlerinin artmasına çanak tutuyor” dedi.

‘ÖNLEYİCİ YAPTIRIMLAR GEREKİYOR’

Avukatlara dönük saldırılara karşı cezai yaptırımların yanında önleyici yaptırımlarında alınması gerektiğini kaydeden Çiftçi, meslektaşlarına dönük saldırıların takipçisi olacaklarını belirtti. Açıklama, avukatların alkışları ile son buldu.

Editör: TE Bilisim