VANEKSPRES HABER MERKEZİ - VAN

2 adayın yarışacağı seçimlerde yeni başkan hafta sonunda belli olacak Van Barosu hafta sonunda yeni başkanını belirleyecek.

Baro seçimleri, Cumartesi - Pazar günü yapılacak programla gerçekleştirilecek. Baro başkanlığı için yarışa şu ana kadar 2 isim katıldı.

VanEkspres.com'un edindiği bilgiye göre Van Barosuna aday olduğunu açıklayan isimler mevcut başkan Av. Zülküf Uçar, ve Av. Sinan Özaraz aday olacağını açıkladı.

AV. ZÜLKÜF UÇAR KİMDİR?

1983 Van Doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimini Van’da tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2006 yılında mezun oldum. Avukatlık stajımı Van Barosu’nda tamamladıktan sonra 2007 yılında itibaren Van Barosu üyesi olarak serbest avukatlık yapmaktayım.

2012-2014, 2014-2016 dönemlerinde Van Barosu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptım. Belirttiğim dönemlerde Van Barosu’nun İnsan Hakları Komisyonu, Çocuk Hakları Komisyonu, Cezaevi Komisyonunda aktif görevlerde bulundum. Ayrıca aynı dönemlerde Adli Yardım Bürosundan sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptım.

2018 Yılı Ekim ayında yapılan Van Barosu 26. Olağan Genel Kurulu neticesinde Van Baro Başkanı olarak görev yaptım. 

Baromuzun 10-11 Ekim 2021 tarihinde yapılacak olan 27. Olağan Genel Kurulununda yeniden Baro Başkanlığına adayım.









AV. SİNAN ÖZARAZ KİMDİR

1983 Van doğumlu olup 2006 Marmara hukuk fakültesi mezun oldu.  2007 yılından bu yana serbest avukatlık faaliyeti yürüten Özaraz, 2007 yılından beri İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesidir.

Editör: TE Bilisim