Van Barosu Kürtçe Dil Komisyonu, 110 avukatın katılımıyla Kürtçe kurs başlattı. 

Van Barosu Kürtçe Dil Komisyonu’nun, avukatların Kürt dili ve Kürtçe hukuk terimleri konusunda kendilerini geliştirmeleri amacıyla organize ettiği kurs başladı. Başvuru yapan 110 avukat, baro binasında 3 ayrı sınıfa ayrılarak dil eğitimi alıyor. Kürtçe hukuk sözlüğü yazarı Sabir Ebdulahizad tarafından haftada iki gün verilecek dil kursu, bir yıl sürecek.  

‘KÜRTÇE EĞİTİME İHTİYAÇ VAR’

Kürtçe hukuk sözlüğü yazarı ve eğitmen Sabir Ebdulahizad, avukatların çok büyük bir heyecan ve mutlulukla kendilerini karşıladığını belirterek, hukuk anlamında Kürtçe bir eğitime ihtiyaç olduğunu ifade etti. Avukatların özellikle Kürtçe hukuk anlamında kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyleyen Ebdulahizad, hakkın savunulması için ilk önce halkın dilini bilmenin elzem olduğuna dikkat çekti. Avukatların, müvekkillerini iyi anlaması için bu eğitimin ihtiyaç olduğunu kaydeden Ebdulahizad, eğitim sonrası avukatların hem Kürtçe dil hem de Kürtçe hukuk anlamında belli bir seviyeye ulaşmalarını umduklarını söyledi. 

‘SAYI ARTACAK’

Van Barosu Yönetim Kurulu üyesi Kadir Kutevi ise birçok avukatın halen ders almak için kendilerine başvuruda bulunduğunu belirtti. Şu ana kadar 110 avukatın ders almak için başvuru yaptığını belirterek, sayının daha da artacağını söyledi. Eğitim sayesinde Kürtçe bilmeyenlerin Kürtçe öğreneceğini, Kürtçeyi bilenlerin ise hem kendilerini geliştireceğini hem de hukuk dilini öğreneceğini anlatan Kutevi, avukatları kursa kayıt yaptırmaya çağırdı. 

Editör: TE Bilisim