Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanlarının uğradığı mobbinge karşı basın açıklaması düzenledi. KESK Van Şubeler Platformu binasında yapılan açıklamada “Angaryaya Hayır”, “Meslek Tanımına Göre İş”, “Ürettiğimiz Emeğe Saygı” yazılı dövizler taşındı.

Basın metnini ise Van SES Şube Eşbaşkanı Figen Çolakoğlu okudu. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Reanimasyon Yoğun Bakım Servisi’nde çalışan hemşirelere görev tanımlarında olmayan işleri yapmaları yönünde hastane yönetimi tarafından baskı uygulandığını belirten Çolakoğlu, yönetim kademelerinin bu tutumunun kabul edilemez olduğunu ifade etti. Emeğin ve emekçilerin savunucusu olan sendikalarının  bu duruma sessiz kalmayacağını kaydeden Çolakoğlu, “Bu doğrultuda sendika yönetimimiz konu ile ilgili VEAH Başhekimliği ile görüşme gerçekleştirmiştir. Görüşme yapılan başhekim Kamil Yavuzer haksız ve idari işleyişe aykırı şekilde görev yeri değiştirilen hemşirelerin mustarip olduğu sorunlara en geç bir ay içerisinde çözüm geliştireceğini belirtmiştir. Ancak gelinen noktada başhekimlik ve bağlı idari kademelerin çözüm üretmekten uzak bir anlayışa sahip olduğu görülmüştür. Emeğinin hakkını talep eden ve idari hiyerarşiyi gözeterek hak arayışına giren emekçi hemşireler ne yazık ki başta servis sorumluları olmak üzere yönetim silsilesi içerisinde yer alan tüm yetkililerin alaycı ve lakayt tutumlarına maruz kalmışlardır” dedi. 

‘SAĞLIKTA ŞİDDET BU YÖNETİMSEL ANLAYIŞIN TEZAHÜRÜDÜR’

Yaşanan mobbing ve baskının emekçiye şiddetin en basit yansıması olduğunu vurgulayan Çolakoğlu, “Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin işyerlerinde sıkça maruz kaldığı bu uygulamalar başta emekçileri olmak üzere hizmet sunmakta oldukları kitleyi de olumsuz etkilemektedir. Son zamanlara da basında sıkça yer alan ve oranı artarak devam eden sağlıkta şiddet bu yönetimsel anlayışın bir tezahürüdür. İş barışı ve iş hukukunu zedelemeden hak arayışına giren sağlık emekçisi hemşire arkadaşlarımıza karşı sürdürülen bu antidemokratik yönetimsel tutumlar sendikal anlayışımız tarafından ifşa edilecek ve bu uygulamaların mağduru olan emekçiler ile olan dayanışmamız her koşulda devam edecektir” diye konuştu.   

 

Editör: TE Bilisim