Vanekspres Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediyesi ile Almanya’nın Karlsruhe Büyükşehir Belediyesi arasında kültürel, sosyal, enerji, altyapı gibi birçok konuyu içeren “Proje ortaklığı Protokolü”nün Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya ile Karlsruhe Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Frank Mentrup tarafından imzalanmasının ardından iki kent arasındaki ilişkiler artık resmiyet kazandı. Protokolün imzalanmasının ardından Van Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ Genel Müdürlüğü'nden teknik bir ekip Karlsruhe'de belediye tarafından yürütülen projeleri yerinde görerek bilgi aldı. VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Atabay, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Cahit Bozbay ve Van Büyükşehir Belediyesi Teknik Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Sönmez'in aralarında bulunduğu ekip Karlsruhe'de yürütülen atık su, içme suyu, güneş enerjisi, çöp depolama istasyonları ve metro istasyonlarını gezdi.

Karlsruhe'de proje alanlarını gezildi

Kentin enerji ihtiyacının büyük bir bölümünün buradan karşılandığı Güneş Tepesi'ni gezen teknik ekip, çalışmaları yerinde görrerek  Van'da uygulanabilirliği konusunda bilgi alış-verişinde bulundu. Atık Su tesislerini gezen heyet, altyapı çalışmaları ve İçme Suyu terfi merkezlerini de ziyaret etti. Karlsruhe kentinde yapılan metro istasyonunun inşaat çalışmalarını inceleyen  heyet metrelerce yer altında yapılan ve bittiğinde dünyanın en önemli istasyonlardan biri olacak metre istasyonunda incelemelerde teknik heyet, gezilen alanlarla ilgili Karlsruhe Belediyesi teknik ekibiyle fikir alış-verişinde bulundu.

Fikir alış-verişinde bulunuldu

Ziyaretin son gününde ise, Karlsruhe Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Frank Mentrup, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya ve Van Büyükşehir Belediyesi teknik ekibiyle veda yemeğinde buluştu. Samimi bir ortamda geçen yemekte Van-Karlsruhe arasında yapılacak projelerle ilgili fikir alış-verişinde bulunuldu. Yemekte  konuşan Karlsruhe Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Frank Mentrup, "Proje ortaklığı protokolünü imzalamamızdan sonra beni gören herkes teşekkür etti. Burada bulanan insanlar Van ile girdiğimiz böylesi bir diyalog için teşekkür ediyorlar. Bu kadar samimi insanlarla böylesi bir dostluk geliştirdiğim için mutluluk duyuyorum" dedi. Eşbaşkanlar Çoban ve Kaya Mentrup'a gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek, iki kent arasında önemli proje ortaklığının gerçekleştirileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim