VanHaber - Çatak ilçesine bağlı Alacayer (Berxo) Mahallesi'nde evli olduğu Mehmet Ş. tarafından sistematik şiddete maruz bırakılan Herdemcan Tink (25) yaklaşık bir aydır tedavi gördüğü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Odabaşı Tıp Merkezi Yoğun Bakım Ünitesi’nde bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Herdemcan 8 ay önce Mehmet Ş. İle evlendikten sonra Mersin Tarsus ilçesine mevsimlik işçi olarak gitti. Mersin’e gittikten sonra Mehmet Ş.’nin şiddetine maruz kalan Herdemcan, ailesini arayarak, “beni kurtarın” diyerek yardım istediği ve ailesinin desteğiyle hastaneye giderek şiddet gördüğüne dair rapor alarak Tarsus Emniyeti’ne giderek şikayette bulunduğu öğrenildi. Şikayet sonrası şiddet faili erkek bir aylık uzaklaştırma cezası aldı. O süre zarfında Herdemcan ise Çatak ilçesinde yaşayan ailesinin yanına döndü. Uzaklaştırma cezasının 29 Ekim 2020 tarihinde sona ermesiyle birlikte aile büyüklerinin de ısrarı ile Mehmet Ş. İle yeniden barıştı. Gördüğü şiddetten kaynaklı psikolojisi bozulan Herdemcan psikolojik tedavi görmeye başladı.

GÖRDÜĞÜ ŞİDDETTEN KAYNAKLI YEMEDEN KESİLDİ

Herdemcan’ın abisi Veysel Tink kardeşinin, gördüğü şiddetten kaynaklı yemek yiyemediğini psikolojinin bozulduğunu belirtti. Veysel, Herdemcan’ın sağlık sorunlarının giderek artmasıyla birlikte kendilerini arayarak yeniden yardım istediğini kaydetti. Sonrasında Tarsus’a gittiğini ve kardeşini tekrar Van’a getirerek hastaneye yatırdığını vurguladı. Veysel ayrıca, bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Herdemcan’ın ölüm sebebinin yetersiz beslenmeden kaynaklı bağırsak kuruluğu olduğunu doktorların söylediğini ifade etti.  Herdemcan’ın cenazesi Çatak ilçesi Alacayer Mahalle Mezarlığı'na defnedildi. Jinnews Haber Ajansı

 

Editör: TE Bilisim