CHP Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda görevinden istifa eden Mehmet Kurukcu’nun boşalan koltuğa Avukat Seracettin Bedirhanoğlu getirildi.

Parti Genel Merkezinin aldığı karar doğrultusunda görevinden istifa eden CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu'nun yerine Avukat Seracettin Bedirhanoğlu görevlendirildi. Görevini Bedirhanoğlu’na devreden Kurukcu yeni yönetime başarılar diledi.

10 YILDIR PARTİME EMEK VERDİM

2011 yılında girdiği CHP'de değişik görevlerde bulunduğunu, 2015'te yapılan kongre ile de il başkanlığına seçildiğini belirten Mehmet Kurukcu, "Bugün Genel Merkezimizin uygun gördüğü karar doğrultusunda il başkanlığı görevimden istifamı sundum. Bu istifam asla ve asla partiye kırgınlık değildir. Ben partiliyim. herkesten özür dileyerek herkesten çok partiliyim. parti sadece bizle olmuyor biz bu partiyi daha da büyüteceğiz.  Partimiz bugün Seracettin abimizi uygun görmüştür. Kendisinin buraya ataması yapılmıştır. Ben herkesin huzurunda Seracattin bey ve ekibine teşekkür ediyorum. Asla ve asla partime bir kırgınlığım yok 10 yıldır partime emek verdim. Partime kırgın değilim. partimi sıfır borçla başkanıma teslim ediyorum. Benim istifa nedenim başka bir partiye geçmek değildir. ben  CHP'liyim, partimde siyasete devam edeceğim" dedi.

BİZ BU PARTİDE ÇARE ÜRETMEYE GELDİK

Seracettin Bedirhanoğlu ise Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerine teşekkür ederek, "Mehmet Bey ve ekibinin bu partide emeği çoktur. Biz beraber çalışmak üzere geldik. Biz bu partiye çare üretmeye geldik. Çaresizliği tartışmayacağız. Çareler demokrasinin içerisindedir. Biz siyaset üretmeye değil, partimizi Van'da büyütmek için geldik. Eski yönetime katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'YA ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ

Geçici Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Şen ise, Dün İzmir'de önemli bir saldırı yapıldı. İzmir HDP il başkanlığına yapılan saldırı vahşetle anılacak bir saldırıdır. parti çalışanı sabah iki zeytin bir kuru ekmek bir yarım bardak çayla kahvaltı yaparken insan dememiz mümkün olmayan bir vahşi tarafından saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Biz parti olarak gerek genel merkezimiz gerek il ve ilçelerimiz  düzeyinde bu saldırının üzerine gideceğiz. bu faillerin kimin himayesinde bu saldırıyı gerçekleştirdiğini  ortaya koyacağız. Sayın İçişleri Bakanına buradan çağrıda bulunuyoruz. Derhal zaman geçmeden bu vahşi  insanı çeteyi sevk ve idare edenlerin ortaya çıkarılmasını istiyorum.   

DEVİR TESLİME SİYAH ÇELENK 

Devir teslim yapıldığı Van CHP il binasına Bahçesaray Yayla Mağdurlarının Siyah Çelenk Göndermesi gözden kaçmadı 









Editör: TE Bilisim