VANEKSPRES HABER MERKEZİ - GÜRPINAR

Van Gürpınar ilçesi Güzelsu’da yaşayan ve geçimlerini yılda bir yaptıkları çobanlık ile sağlayan Bayram ve Mustafa Kurutan aileleri hayırseverlerden destek bekliyor.

Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu mahallesinde yaşayan kurutan ailesi sıkıntılı günler yaşıyor.

Bir hayırsever tarafından derme çatma eve yerleştirilen aile zor günler geçiriyor.

Çobanlık yaparak geçimlerini sağlayan 4 çocuk babası Mustafa ve yine aynı şekil çobanlık ile çocuklarına bakmakla yükümlü Bayram Kurutan, maddi imkansızlıktan dolayı kira dahi ödeyemiyor.  

Yıllık çobanlık maaşı olan 6 bin lirayla giderlerini karşılamaya çalışan kardeşler, yetkililerden yardım bekliyor.

Baba Mustafa Kurutan “Köylünün hayvanını otlatan bir çobanım. Kira kaldığımız evden çok şükür ev sahibi durumumuzu bildiği için bizden kira almamaktadır. Ama ev her an üstümüze yıkılabilir. Herkesten iş insanlarından ve yetkililerden çocuklarım için bana bir yardım eli uzatılsın” dedi.

Mamoste ve Güzel Dostları aileye yardım eli uzatmak için Hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

Aileyi evinde ziyaret eden mamoste ve gönüllü dostları ailenin içinde bulunduğu yaşam mücadelelerini yerinde gördüler.

Konuyla ilgili VanEkspres’e konuşan Mamoste, Van’a 50 km. uzaklıkla bulunan bu ailemizin durumun duyduk ve yola koyulduk. Ailenin içler acısı durumunu yerinde tespit ettik. Çobanlık yapan iki kardeşimiz ve eşleri de kardeş olan iki aileyi bugün ziyaret ettik.

İstekleri sadece damlamayan tek odalı bir ev, dertleri çocuklarının daha fazla mağdur olmamasıdır.  Yılda 6 ay çalışan çoban kardeşlerimiz bin lira ile 11 nüfuslu aileyi geçindirmeye çalışıyor. Tüm aileyle istişare gerçekleştirdik. iki kardeş için iki göz odalı bitişik ev inşa etmeyi planlıyoruz. Ve tüm hayırseverlerden destek bekliyoruz. şimdiden tüm hayırseverlerden Allah razı olsun’ dedi.



Editör: TE Bilisim