VanHaber -  İpekyolu İlçesi Şerefiye Mahallesinde bulunan 852 daireli tokide kaçak doğalgaz kullanımı gerekçesiyle borç çıkarılmasını yasakların ilk gününde evlerinin balkonlarında Doğalgaz firması ve Site yönetimi tencere tavalı protesto edildi.

Neler Olmuştu?

Van merkezde bulunan Şerefiye Toplu Konut İdaresi (TOKİ) halkın bildiği isimle Sosyal Meskenler Konutları’nın sakinleri, doğalgaz faturalarından muzdarip. Konutlarda bulunan 852 daireye, site yönetimi tarafından ikinci kez gönderilen fatura tepkilere neden oldu. Merkezi sistem ile ısınan dairelerin bağlı olduğu kazan dairelerindeki sayaçlarda iddiaya göre, kaçak kullanım tespit edildi. Yaklaşık 3 milyon TL fatura çıkaran doğalgaz şirketi yetkilileri ile site yöntemi arasında yapılan anlaşma sonucu ise borç bir milyon TL’ye düşürüldü. Tespit edilen kaçak kullanımdan yönetimi sorumlu tutan site sakinleri, bir milyon TL borcun kendilerinden tahsis edilmek istenmesine tepkili. Yönetim ile doğalgaz şirketinin a nlaştığını iddia eden site sakinleri, ortada olan kaçak kullanımla alakalarının olmadığını belirterek, ikinci kez fatura ödememekte kararlı.

Tencere tavalı protesto yapan meskenler toki sakinleri site yönetiminden yaşanan duruma bir an önce çözüm bulunmasını talep etti.

Editör: TE Bilisim