Eğitim-Sen Van Şubesi, 5 Ekim Uluslararası Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama düzenledi. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Van Şubesi, 5 Ekim Uluslararası Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama düzenledi. Kentte bulunan bir düğün salonunda gerçekleşen kutlamaya Kürtçe ve Türkçe “Birlikte Başaracağız!”, “Jin Jîyan Azadî”, “Anadil Temel Haktır” ve “Demokratik, Bilimsel, Laik, Anadilde Eğitim ve Özgür Bir Yaşam İçin” yazılı pankartlar asıldı. 

Düzenlenen kutlamaya Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile ihraç edilenler, Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Van İl Örgütü, Halkların Demokratik Partisi(HDP) il ve ilçe yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl yönetimi ve birçok STK temsilcisi katıldı.  

‘DİRENENLERDEN OLDUK’

Bir dakikalık saygı duruşu ardından kutlamaya gönderilen mesajlar okundu. Daha sonra EĞİTİM-SEN Van şube Eşbaşkanı Murat Atabay günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı. Pandemi koşulları gerekçesi ile uzun zamandır emekçiler olarak bir araya gelemediklerini belirten Atabay, Emek ve demokrasi mücadelesinin halen çok güçlü bir şekilde yürütmeye devam ettiklerini vurguladı. Son yıllarda toplumda etkili olan baskı politikalarına karşı mücadele edenleri selamlayan Atabay, “Baskı ortamında da olsak diz çökmeyen, emek ve demokrasi mücadelesi için direnenlerden olduk” dedi. 

Atabay’ın konuşması ardından kutlama Koma-Aryan’ın seslendirdiği şarkılarla son buldu. 

( MA)

Editör: TE Bilisim