Hasta ve infazı yakılan tutsakların ailelerinin Van Barosu’nda başlattığı “Adalet Nöbeti” 15’inci gününde devam ediyor. Ailelerin Adalet Nöbeti’ni, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi üyeleri ziyaret ederek, eyleme destek verdi.Nöbet eylemindeki ailelerden Dilşah Alkan ve Zeynep Dayan, kadınları karşıladı. 

‘Krizin temelinde Kürt sorunu var’

Ziyarette kadınlar adına ilk olarak söz alan HDP PM üyesi Deniz Öztekin, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecrit politikasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Tecride bağlı olarak cezaevlerinde siyasi tutsaklara dönük düşmanvari bir tutumun sergilendiğini ifade eden Deniz, Türkiye’de yaşanan krizin temelinde Kürt sorunu olduğunu ve buna bağlı olarak geliştirilen tecrit politikası olduğunu vurguladı.  'Kürt halkı tecride karşı direniş içerisinde' Daha sonra söz alan DBP Van İl Eşbaşkanı Gülderen Varlı ise başlatılan nöbete destek vermek için geldiklerini ve bunun daha da büyütülmesi gerektiğini kaydetti.

İmralı’da PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecrit politikasına değinen Gülderen, tecridin tüm bölgeye yayıldığını dile getirdi. Buna karşı başta cezaevlerinde olmak üzere Kürt halkının direniş içerisinde olduğunun altını çizen Gülderen, “Buna karşı büyük bir direniş var. Biz söz veriyoruz ki bu mücadele başarı ile sonuçlanacak. Kimse kadınları ve Kürt halkını kokutamayacak. Biz bu kirli politikaları kabul etmiyoruz” dedi. Ziyaret sonrası toplu fotoğraf çeken kadınlar, “Bijî berxwedana zindana” sloganları attı.

 

Editör: TE Bilisim