Van’da Ak Parti il örgütü mensupları ve Ak Parti genel merkezinden gelen bir heyet, kentte yaptıkları incelemeler sonrası basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başta sel felaketi olmak üzere, kentin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, gazetecilerin sordukları sorularda yorum yapmalarına izin verilmedi.

AK Parti MKYK üyeleri, eski bakanlar ve milletvekillerinin katıldığı 3 günlük Van ziyaretinden sonra heyet, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başta Başkale olmak üzere, yaşanan sel felaketinden sonra bölgedeki gelişmeleri yerinde inceleyen heyet, yurttaşların yaşadığı sorunların kısa sürede çözüleceği mesajını verdi. Toplantıda ilk olarak söz alan İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti olarak, yaşanan doğa felaketleriyle birlikte ülkenin yer yerinde seferber olduklarını ve sorunların kısa sürede çözüldüğünü söyledi. Van’da yaşanan sel felaketinde yaraların sarılması için ilk günden itibaren il örgütü ve genel merkez olarak alanda olduklarını da belirten Türkmenoğlu, yapılan çalışmaların Van halkı içinde de büyük takdir topladığını dile getirdi.

Gazetecilerin yorum yapmasına izin verilmedi

Türkmenoğlu’nun konuşmasından sonra AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Dr. Betül Sayan Kaya, başta Van olmak üzere, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Açıklamalardan sonra gazetecilere söz hakkı verildi. Bir gazetecinin söz alarak, sorularından önce iki dakikalık bir yorum yapmak istediğini belirtmesi üzerine İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, yorum değil, sadece soru alacaklarını belirtti. Türkmenoğlu’nun engeli üzerine gazeteci, “Siz toplumu dinlediniz bence iki dakika gazetecileri de dinleyebilirdiniz,” diye cevap verdi. Gazetecinin ısrarına rağmen yorum için izin verilmedi. Yorum izni verilmemesi üzerine birçok gazeteci de soru sormaktan vazgeçti. GazeteAktuel

Editör: TE Bilisim