VanHaber - Geçtiğimiz günlerde su ürünlerini satan bir balıkçı, kaya balığına benzettiği balon balığını fırıncı arkadaşıyla birlikte pişirdi.

Pişirdikleri balon balığını yiyerek zehirlenen balıkçı ile fırıncı arkadaşı hastaneye kaldırıldı. Balon balığını yiyerek zehirlenen K.İ., tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirirken, balıkçının ise hastanedeki tedavisi devam ediyor.

TEZGAHLARDA DENETİM SIKLAŞTIRILDI

Bir kişinin ölümüyle sonuçlanan balık zehirlenmesinin ardından Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde perakende ve balık tezgahlarında yapılan su ürünleri denetimleri esnasında zehirli balon balığı konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

BALON BALIĞI BİR DENİZ CANLISI

Kentteki balıkçılar ise balon balığının bir deniz canlısı olduğunu, Van Gölü’nde yaşamadığını belirterek, daha çok kaya balığına benzeyen zehirli balon balığına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Balıkçılar, vatandaşın güvenilir balıkçılardan deniz ürünlerini satın alması konusunda önerilerde bulundu.

"VAN GÖLÜ'NDE OLMASI İMKANSIZ"

Van Gölü'nde inci kefalinden başka bir balığın yaşayamayacağını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, "Böyle bir balık türünün Van Gölü'nde olması imkansız. Van Gölü'nde sadece inci kefali yetişiyor. Eğer böyle bir balon balığı ihtimali varsa bu balık Akdeniz veya Karadeniz'den Van'a getirilen balık kasalarının arasından çıkmıştır. Ekiplerimiz bugün yine sahaya çıkarak balıkçı esnafımıza bilgilendirmede bulundular." şeklinde görüş belirtti.

Editör: TE Bilisim