VanHaber - Salgının başladığı günden itibaren (taziye, düğün) kaynaklı vakaların hiç eksilmediği Van’da normalleşme ile birlikte vakalar her geçen gün artmaya devam ediyor. Artan vakalar karşısında Van’da paniğe neden oldu.

Mersin, Kayseri, İstanbul ve Konya’dan sonra bir AVM vakası Van’da patlak verdi.

Ekonomik olarak zor günler geçiren AVM’ler müşteri kaybetmemek için yaşanan pozitif vaka sır gibi saklandı.

Mağaza yetkililerinden çalışanlarına gönderilen mesajda; Değerli Van mağaza ekibi,

“ Van  Mağazamızda görev yapan A.D isimli çalışma arkadaşımız Covid-19 pozitif tespit nedeniyle tedavi karantina altında olduğu bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.

En Son 15.06.2020 tarihinde mağazada bulunmuş olan arkadaşımızın durumu şirket olarak yakından takip etmekteyiz. Kendilerine acil şifalar diliyor ve en kısa zamanda güzel haberlerini de alıp sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Virüsün olası yayılımını engelleyebilmek amacıyla adı geçen kişi bölümle maskesiz temas kurduğunuz durumları düşünerek mağaza müdürünüze bildirmeniz ve en son yüz yüze görüştüğünüz tarihten itibaren 14 gün boyunca kendinizi gözlemleyip, hastalık belirtileri ile karşılaşmanız durumunda T.C. Sağlık Bakanlığı (Korona) danışma hattı SABİM-184’ü aramanız veya en yakın sağlık kuruluşuna başvuruda bulunmanız ve test yaptırmanız halinde en kısa zamanda iş yeri hekimine ve mağaza müdürünüze bilgi vermeniz gerekmektedir.

Toplu menfaati, ve işverenin “Çalışanın sağlını gözetme ve tedbir alma yükümlülüğü” kapmasında sizleri bilgilendirmek ve gerekli bireysel tedbirler alabilmeniz amacıyla yaptığımız bu duyuruyu bilginize sunar, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı günler dileriz” denildi.

Editör: TE Bilisim