Van’da, 25 Ekim 2021 tarihinde lise öğrencisi iki çocuğa cinsel saldırıda bulunan uzman çavuş Talip Korcan hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Van 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Korcan hakkında “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlamasıyla ilgili “kovuşturmaya yer yok” kararı verilirken, sadece “çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla dava açıldı. 

TEHDİTLE EVE ÇAĞIRDI

Korcan’ın cinsel saldırısına uğrayan R.Ş. adlı çocuğunun iddianamede yer alan ifadesinde, Ö.A. adlı komşusunun aracılığıyla tanıştığı uzman çavuşun daha sonra kendisine sanal medya üzerinden ulaştığını belirtti. Tanıştıktan sonra Korcan’ın evine gittiğini ifade eden R.Ş., kendisine alkol içirildiğini kaydetti. R.Ş.’nin iddianamede yer alan ifadesinin devamında ise şunlar yer aldı: “Kişi (Talip Korcan) bana, ‘evimde gizli kamera var, ses dinleme cihazı var, görüntüleri annen görürse ne olur?’ diyerek tehdit ediyordu. Ben de korktum. 19 Ekim'de de bana buluşmak istediğini söyledi. Bende kamera ve ses kaydımın olabileceğini varsayarak, korkmuştum. Bu sebeple buluşmayı kabul ettim ancak Talip’e güvenmediğim ve aynı şeyleri yaşamamak için durumu arkadaşım S.Ş.’ye anlattım.

Talip aracıyla okulun önüne geldi. S.Ş. ile araca binip daha önce bahsettiğim evin oradaki tekel bayisine gittik. Talip, araçta silahını çıkardı. Silahın içinden mermileri çıkararak boş silahı da yanına koydu. Sonra da evin oraya geldiğimizde araçtan inerken mermileri tekrar taktı. Beraber eve girdik. İçkileri hazırlayarak, bize getirdi. İçtikten sonra kendimden geçtim.”  İfadesinin devamında Korcan’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu belirten R.Ş., daha sonra Korcan’ın evinde çıktıklarını, yaşananlar sonrası bir öğretmenlerinin polise haber vermesiyle emniyete giderek, ifade verdiklerini aktardı. 

ALKOL İÇİRDİĞİNİ KABUL ETTİ 

Ancak 10 gün sonra (28 Ekim 2021) ifadesini değiştiren R.Ş., Cumhuriyet Başsavcılığına yeni bir dilekçe verdi. R.Ş., değiştirdiği ifadesinde ise Korcan’ın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu ve şikayetçi olduğunu söyledi. Talip Korcan da, ifadesinde çocuklarla alkol aldığını kabul ederken, cinsel taciz ve cinsel saldırı suçlamalarını ret etti.  İlk ifadesinden 10 gün sonra 28 Ekim 2021’de Cumhuriyet Başsavcılığına yeni bir dilekçe veren R.Ş., Korcan’ın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu ve şikayetçi olduğunu söyledi. Talip Korcan ise ifadesinde çocuklarla alkol aldığını kabul etti. Ancak cinsel taciz ve cinsel saldırı suçlamalarını kabul etmedi. 

CEZALANDIRILMASI İSTENDİ 

Savcılık iddianamesinde, “Şüphelinin, mağdura yönelik ‘çocuğun cinsel istismarı suçu’nu işlediğini gösterir her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı bir delilin elde edilemediği ancak mağdurun istikrarlı olarak şüphelinin kendisini 17 Ekim ve 19 Ekim tarihlerinde taciz ettiğini beyan ettiği,  bu beyanlar ışığında şüphelinin farklı tarihlerde mağdurun vücut dokunulmazlığını ihlal ederek, cinsel amaçlı olarak zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı suçunu işlediğinin sabit olduğu, ayrıca şüphelinin mesleği, eğitim durumu, evli oluşu, yaşı ve tecrübesi itibariyle mağdurun reşit olmadığını anlayabileceğinin kabul edilmesi gerektiği ve bu kapsamda şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair kamu davası açılmasını gerektirir yeterli şüphe bulunduğu anlaşılmakla, cezalandırılması talep olunur” diye belirtildi.

'KOVUŞTURMAYA YER YOK' KARARI

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede savcılık, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçuna dair "kovuşturmaya yer olmadığına” karar verdi.   Korcan’ın ilk duruşma tarihi 27 Ocak olarak belirlendi. 

NE OLMUŞTU?

Van’da bir lisede eğitim gören bir kız öğrenci, komşusunun tanıştırdığı uzman çavuş Talip Korcan tarafından 17 Ekim’de şiddet gördü, cinsel saldırıya uğradı. Cinsel saldırıyı kimseye anlatmaması için çocuğu silahla tehdit eden Korcan, aynı zamanda öğrenciye şantaj yaptı. 19 Ekim’de öğrenciyi yine tehdit ederek, evine götürmek isteyen Talip Korcan bu şantajlarını sürdürdü. Korktuğu için yanına bir arkadaşını daha alan lise öğrencisi, Korcan tarafından okul önünden alınarak eve götürüldü. Burada iki çocuk Talip Korcan’ın şiddet ve cinsel saldırısına uğradı. Öğretmenlerinin çocuklardaki değişimi fark etmesi üzerine Korcan hakkında soruşturma başlatıldı. Daha sonra Talip Korcan’ın tehditlerinden korkan çocuklardan biri ifadesini değiştirdi. Emniyette, çocukların ifadesini alan polislerin olayın kapatılmasına dönük çocukları yönlendirmeye çalıştığı ortaya çıktı. Çocukların ifadesi üzerine Talip Korcan gözaltına alınarak, tutuklandı. Uzman çavuş Korcan, halen Van T Tipi Cezaevi’nde tutuluyor. 

 

Editör: TE Bilisim