Kan kusma şikâyetiyle çok sayıda kişi Erciş Devlet Hastanesi’ne başvurmakta ve bundan dolayı hastanenin acil bölümünde çok fazla yoğunluk yaşanmakta. Aynı şikâyetlerle hastaneye başvuran ve 20 gün boyunca hastalığı ağır bir şekilde geçiren Mizgin Çelik’in, 7 aylık hamileyken düşük yaptığı ve çocuğunun yaşamını yitirdiği aktarıldı. Çelik’in kayını Şakir Çelik, halen Mizgin’in hastalık belirtilerinin devam etiğini belirtti.

Çelik, çok sayıda yakınının aynı şikâyetlerle hastalandığını belirterek, kendisinin de 8 gün önce kan kusma ve yüksek ateş nedeniyle hastaneye başvurduğunu ve sıra beklerken iki defa kan kustuğunu aktardı. Yaşananları aktarırken konuşmakta zorluk çeken Çelik, bu hastalığın bulaşıcı olabileceğini belirterek, “Doktorlar neden kan kustuğumuz hakkında tam bilgi vermedi. Açıkçası onların da bu konuda bilgi sahibi olduğunu düşünmüyorum. Sadece zehirlenme diyorlar, ancak neyden zehirlendiğimizi söyleyemiyorlar,” dedi.

'İLAÇLARIN BİR FAYDASINI GÖREMEDİM'

Çelik, aynı zamanda kulak iltihaplanması nedeniyle, Kulak Burun ve Boğaz polikliniğine sevk edildiğini belirtti. Burada da herhangi farklı bir bulguya rastlanmadığını aktaran Çelik, “Hastalığım boyunca hiçbir iyileşme söz konusu olmadı. Neredeyse aynı günkü rahatsızlıklarım devam ediyor. Her gün hastaneye gidiyorum ve sadece serum verildikten sonra eve gönderiliyorum. Verilen ilaçlar ve serumun bana hiçbir yararı olmuyor. Koronavirüsün farklı varyantları olabilir diye test talep ettim. Ancak talebim reddedildi,” şeklinde konuştu.

A.E. adındaki kadın da kan kusma nedeniyle hastaneye başvurduğunu ve kan değerlerinin anormal çıkmasından dolayı acil doktorunun hemen kendisini dahiliye polikliniğine sevk ettiğini söyledi.

A.E.: “Acil yapılan MR sonunda doktorlar bana; safra kesesi, pankreas ve midede hasar oluştuğunu söyledi. Bu nedenle 4 gün tedavi altında kaldım,” dedi. Taburcu olduktan sonra tekrar aynı şikâyetlerle, 3 gün daha hastanede tedavi gördüğünü anlatan A.E. ölümden döndüğünü belirtti.

A.E. doktorların nedenini tam olarak söylemediğini aktararak, “Zaten tek böbrekle yaşıyorum ve çok sayıda hastalığım var. Bu nedenle yediklerime çok dikkat ediyorum ve son zamanlarda sudan kaynaklı zehirlenmeler nedeniyle hazır su tüketiyorum. Daha önce böyle bir hastalıkla karşılaşmadım, bulaşıcı olduğunu düşünüyorum,” diye konuştu.

Konuya ilişkin Van İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptığımız görüşme sonucunda, şu ana kadar Erciş Devlet Hastanesi’nde kan kusma vakalarına rastlamadıklarını belirttiler. GazeteAktuel
 

Editör: TE Bilisim