VanHaber - Van’da, 3 gün üst üste yaşanan fırtına, soğuk ve yağışlı hava en çok Başkale ilçesindeki depremzedeleri vurdu. Depremzedelerin yayladaki 35 koyunu fırtına ve soğuk nedeniyle telef oldu.

Van ve ilçelerini etkisi alan fırtına, soğuk ve yağışlı hava 3 gün aralıksız sürdü. Bu sırada il merkezindeki bazı bina çatıları ve meyve ağaçları olumsuz etkilenirken ilçelerde de küçük baş hayvan sürüleri, tarım alanları ve meyve ağaçları olumsuz etkilendi.

Depremzedelerin çadırları yıkıldı

Van genelini etkisi altına alan kötü hava koşulları en çok Başkale ilçesindeki depremzedeleri etkiledi.

Şubat ayında 5.9 büyüklüğünde depremin meydana geldiği, 10 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 3 bin dolayında hayvanın telef olduğu Kaşkol, Güvendik, Gelenler ve Özpınar mahallelerinde bu kez de depremzedeler için kurulan bazı çadırlar fırtına nedeniyle ağır hasar gördü.

Koyunlar telef oldu

Depremzedeler, çadırların yanı sıra yayladaki küçük baş hayvanlarının da fırtına ve soğuk havadan olumsuz etkilendiğini söyledi.

Vanmed’e konuşan Özpınar mahallesi sakinlerinden Şeref Yeşilırmak, 35 koyunun donarak telef olduğunu söyledi.

Yeşilırmak, “Telef olan hayvanlar farklı ailelere ait hayvanlar, kimisinin 2, kimisinin 3, kimisin 4, benim 2. Toplamda 35 tanesi telef oldu. Hepsi de fırtına ve soğuk yüzünden, donarak ölmüşler” dedi.

Elektrikler kesildi

Ahırların ve konteynerlerin fırtınadan etkilenmediğini belirten Yeşilırmak, “Bazı çadırlar hasar gördü o kadar, konteynerlere bir şey olmadı, ahırlar da zarar görmedi. Fakat iki gün elektriklerimiz kesildi, onun sıkıntısını da yaşadık, ama şu anda hava düzeldi, toparlanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim