Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Van İl Başkanlığı 18 Eylül Dünya Kıyı Temizlik Günü’nde Van Gölü sahilinde temizlik yaptı.

“Doğada temizlik var DEVA doğada” sloganı ile daha yaşanabilir bir çevre oluşturmak amacıyla yapılan etkinliğe, DEVA Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, il başkanı Semra Odabaşı, il yönetimi, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

DEVA Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, etkinliği parti olarak 81 ilde eş zamanlı yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

Deva İl başkanı Semra Odabaşı ise, “Dünyanın en büyük gölüne sahip olmamıza rağmen, temiz tutamadığımız bir gölümüz var. Bu bizi inanılmaz üzüyor. Sadece göl çevresi değil tabii ki aynı zamanda kıyı temizliği de önemli, deniz temizliği ama her taraf öyle hemen hemen. Bugün Dünya Çevre Günü, çevre günü dolayısıyla arkadaşlarımızla çevre temizliği yapalım istedik. Gönül isterdi ki keşke biz bunu yapma ihtiyacı duymasaydık. Çevre bilinci edinmiş olsaydık ve çevremizi temiz tutmuş olsaydık da bugün elimizde poşetlerle eldivenlerle çevremizi tekrar temizleme şeyine girmeseydik.

Dünyanın en büyük gölüne sahibiz. Gözümüz gibi bakmamız gereken bir gölümüz var. Ama maalesef bugün silaj dolu bir göl görmek beni son derece üzdü. Son derece rahatsız etti. Bu hepimizin görevidir. Van’da ve Türkiye’deki bütün doğa severlerin hepimizin ortak çabasıyla gölümüzü temizlemeliyiz ve bundan sonra temiz tutmayı eğitim yoluyla almalıyız. ‘Ben temizleyeyim, sen dök mantığı’ değil tam tersi hepimiz temiz tutalım mantığıyla hareket edilecek şeydir." İnsan özelliğinde olan bir şeydir.  İnsan yaşadığı doğaya eğer ihanet etmezse doğada onu sevgiyle karşılıyor bunu böyle bilmek gerekiyor.





Editör: TE Bilisim