VanHaber - Koronavirüs salgını ile birlikte piyasalardaki dalgalanma devam ederken alışveriş için markete giden vatandaşlar ürünlere yapılan fiyat artışları karşısında şoka uğramaya devam ediyor.

Yaklaşık 1 ay önce market sepetini doldurdukları fiyata bu ay aynı sepeti dolduramadıklarından şikayet eden vatandaşlara bir üzücü haber de Fırıncılar Odası’ndan geldi.

VAN’DA EKMEK 1 LİRA 50 KURUŞ OLDU

Van’da bugün ekmek almak için fırınlara giden vatandaşlar 210 gram ekmeğin 1 lira 50 kuruş olduğunu öğrendi.

Konu ile ilgili Vanbulten.com’a açıklamalarda bulunan Van Fırıncılar Odası Başkanı Osman Tuncil, piyasalardaki artışın kendilerini de etkilediğini dile getirirken, “Pandemi ile birlikte fırıncılarımız çok zor günler yaşamaya başladı. Piyasalardaki olumsuz durum fırıncı esnafımızı da etkiledi. Yaklaşık 6 8 aydır aynı fiyattan ekmek satışı yaparak esnafımız direnmeye çalıştı. Ancak yaptığımız toplantı sonrası 210 gramlık ekmek maliyetini 1 lira 63 kuruş olarak hesapladık. Bunun üzerine esnafımızla istişarelerimiz sonucu salgında vatandaşlarımızın daha da zorlanmaması adına 210 gram ekmek fiyatını 1 lira 50 kuruş olarak belirledik. 1 lira 75 kuruştan satmamız gereken ekmeği en azından pandemi sürecinde 1 lira 50 kuruştan satacağız.” şeklinde konuştu.

“ESNAFIMIZ ANCAK BU KADAR DAYANABİLDİ”

Başkan Tuncil, kentte fırıncıların zor günler yaşadığına dikkat çekerek, “Türkiye’nin bir çok kentine göre ekmek fiyatı Van’da daha uygun. Bazı şehirlerde 2 lira olan ekmek fiyatı 2 lira 25 kuurşa yükseldi. Piyasadaki olumsuz dalgalanmaya karşı esnafımız ancak bu kadar dayanabildi. Malzeme bazında Yüzde 100’e 110’a varan artış oldu. Bizde aldığımız karar doğrultusunda bugün itibariyle yeni fiyatı işleme koyduk.” dedi. Van Bülten

Editör: TE Bilisim