Taliban'ın Afganistan'da hükümeti devirmesi sonucu ülkelerinden göç eden düzensiz göçmenler, günlerce süren umut yolculuğuna çıkıyor.

40-45 günde Van'a ulaşan göçmenler, buradan da batıya geçmek için büyük mücadele veriyor ancak çoğu yakalanarak geri gönderiliyor. Başlayan umut yolculuğunu fırsata dönüştüren Göçmen Kaçakçıları da, göçmenler üzerinden para kazanmaya çalışıyor.

Kent merkezine gelen göçmenleri evlerde, otellerde hatta ahırlarda saklayan göçmen kaçakçıları, zaman zaman da büyük kazalara neden olarak gayatlarının kaybetmesine neden oluyor. Kentte gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 36 göçmen ve  2 organizatör yine yakalandı. 

1 AYDA 91 ORGANİZATÖR YAKALANDI

Van Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada en dikkat çekici nokta 1 ayda yakalanan göçmen kaçakçısı organizatörler oldu. 1 ayda yakalanan organizatörlerin sayısı 91 olduğu ifade edilen açıklamada;

"Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti" yapan şahıs/şahısların deşifresine yönelik yapılan çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Müdürlüğümüz Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerimizce; ilimiz İpekyolu ilçesindeki bir apartmanda 3 farklı dairede yapılan aramada 36 düzensiz göçmen şahıs yakalanmış, olayın şüphelileri 2 Afganistan uyruklu şahıs ise çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır. Son 7 günde 5’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 16 organizatör şahıs yakalanarak haklarında gerekli adli işlem yapılmıştır. 1-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında 91 organizatör şahıs yakalanarak haklarında gerekli adli işlem yapılmıştır." Denildi.

Editör: TE Bilisim