VanHaber Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile ilgili son günlerde yaşanan "parti kapanacak mı?" söylemleri sonrası, partinin Van İl Başkanlığında hareketlilik başladı.

Polis ekipleri HDP Van İl Başkanlığı Parti Binasının bulunduğu sokağı kapattı. Öğrenilen bilgiye göre parti binasının bulunduğu sokağın kapanmasının nedeni ise partinin kapanması değil, Diyarbakır'da olduğu gibi Van'da da annelerin parti önünde kuracağı çadırla alakalı olduğu.

Vatandaş partiye davet edildi

Parti binasınin bulunduğu sokağın kapatılmasıyla ilgili HDP Van İl Başkanlığı resmi sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada vatandaşlara parti önüne davet edilirken açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Partimizin il binasının girişinin olduğu sokak yaya girişi ve trafiğe polislerce kapatılmış halkın partisine ulaşması engellenmiştir. Vekillerimiz, il ve ilçe yönetimlerimiz il binamızda beklemektedir. Tüm halkımızı partimizin il binasına davet ediyoruz."

HDP'li vekiller Valilik önünde toplandı

HDP Van İl Başkanlığı parti binasının bulunduğu sokağın kapatılması sonrası HDP milletvekilleri Van Valiliği'nin önünde toplandı.

HDP Milletvekili Murat Sarısaç ile Muazzez Orhan, Van Valiliğinin önüne gelerek, parti binasının bulunduğu sokağın kapatılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan vekiller, vatandaşa seslendi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Başkanlığı parti binasının bulunduğu sokağın basın açıklaması için kapatılması sonrası HDP milletvekilleri Van Valiliği'nin önüne geldi.

HDP'li Murat Sarısaç,

"5 yıldır kesintisiz olarak Van’da Ohal yasakları var partimize giden bütün yollar kapatılmış kimse içeri alınmıyor bu yüzden bizde bu yasaklar bitinceye kadar Van valiliğin önündeyiz burada basın açıklaması yapacağız.

Partimizin önünde biz açıklama yapamazken bugün polisler heryere barikat kurup eylem olacağını söylediler kendi partimizin önünde bize yasak olan polisin nezaretinde gelenlere serbest bu demek oluyorki Ohal yasakları kalkmıştır bizde bu yüzden valilik önünde açıklama yapıyoruz.

Van’da yoksulluk ve işsizlik ayyuka çıkmışken bunun konuşulmaması için AKP, Van’da provokasyon peşinde. HDP ve muhaliflere her şey yasak; ama AKP’ye gelince her şey serbest. Bu çifte standardı ve ayrımcılığı kabul etmedik, etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Muazzez Orhan ise, "Bu abluka Van halkına yapılmaktadır.Van da bir tecrit politikası yürütülmektedir.Bu tecrit tüm yaşamımıza uygulanmakta,yolsuzluklarını kapatmak, Van’ın kaynaklarının yandaşlara peşkeş çekildiğini gizlemek, iflasın eşiğindeki esnafı görünmez kılmak,halkın taleplerini bastırmaktır." diye konuştu

Editör: TE Bilisim