VanHaber - Sakarya Akyazı’da Uşşaki tarikatı şeyhinin 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarı gündemdeki yerini korurken, Van'dan da bir çocuk istismarı haberi geldi. Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre 36 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası bir köy imamı çocuk istismarından cezaevine gönderildi. Van'ın Gevaş İlçesi'de gerçekleşti 21 Temmuz’da Aladüz Köyü'nde altı yıldır imamlık yapan 36 yaşındaki T.B. kitap almak için camiye gelen 9 yaşındaki İ.B. adlı kız çocuğunu pantolonunu çıkararak elle cinsel istismar ettiği öğrenildi. Küçük çocuk İ.B.’nin ifadesinde cinsel istismarı şöyle anlattığı aktarıldı: “3 arkadaşım ve kardeşimle camiye kitap almaya gittik. Hoca diğerlerini kovdu. Beni kolumdan tutup yukarıya çıkardı. Pantolonumu çıkarmamı istedi. Çıkarmak istemedim. Zorla çıkardı. Parmağıyla cinsel organıma dokundu. Kolunu ısırıp kafasına yumruk atarak kaçtım

.” ÇOCUK YAŞADIĞI İSTİSMAR SONRASI SAKLANMIŞ

Anne S.B. ise kızını saklanırken bulduğunu belirterek, “Kızım iki eli ağzında korkar bir halde duruyordu. Ne olduğunu sorduğumda ‘Anne ben indirmedim' dedi” ifadelerini kullandı.

İMAMIN AVUKATI ‘ÇOCUĞUN ZEKA GERİLİĞİ VAR’ SAVUNMASI YAPTI

İmam T.B.’nin ise olayı yalanladığı öğrenilirken, imamın avukatının da çocuğun zeka geriliğinin bulunduğunu ileri sürdüğü belirtildi. T.B., Gevaş Sulh Ceza Hakimliği tarafından çocuğun basit istismarı suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Editör: TE Bilisim