Van’ın Edremit ilçesinde 24 Nisan tarihinde Çiğdem Ergin (23), evinin olduğu binanın üçüncü katından şüpheli bir şekilde düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Çiğdem tedavi altına alınırken, olayla ilgili evli olduğu Sinan Ergin ise ifade işlemlerinden sonra adli kontrolle serbest bırakıldı. Olay, kayıtlara ise “intihara teşebbüs” diye geçti. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde tedavisi devam eden Çiğdem’in verdiği ifadede, Sinan Ergin tarafından katledilmeye çalışıldığını anlatarak şikayetçi oldu. 

İLK DURUŞMA 1 ŞUBAT 2022'DE

Çiğdem’in ifadesi üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sinan Ergin hakkında “eşi kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Sinan Ergin’in Çiğdem’i katletmeye çalıştığı olayın detaylarına yer verilen İddianame, Van 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma 1 Şubat 2022 tarihinde görülecek.

'BİLİNCİMİ KAYBETTİM'

Düşme anında vücudunda oluşan hasardan dolayı felç olan Çiğdem, 16 yaşında iken Sinan Ergin ile evlendirildi. Yaklaşık 6 yıldır evli olduğu Sinan Ergin tarafından psikolojik şiddete maruz bırakılan Çiğdem, olay günü yaşananları anlattı.  ‘Beni yatağa mahkum edenler serbest bırakıldı’ Çocuğunun doğum günü için alışverişe gittiğini söyleyen Çiğdem, “Eşim daha sonra eve geldiğinde çok öfkeliydi. Ben neden öfkeli olduğunu sorduğumda bana hakaret etmeye başladı” dedi. Sinan Ergin’in kendisine şiddet uyguladığı sırada bilincini kaybettiğini ifade eden Çiğdem, daha sonra kendine geldiğinde ailesine, Sinan Ergin hakkında şikayetçi olup olmadıklarını sorduğunu, ailesinin tepkisi karşısında, “Ben intihar etmedim” dediğini paylaştı. 

'ADALET YERİNİ BULSUN İSTİYORUM'

Şiddete uğradığı sırada evin diğer bölümüne geçerek 155’i aradığını söyleyen Çiğdem, “Şiddete maruz kalıyorum. Beni sığınma evine alın dedim. Bana, ‘adresinizi verir misiniz?’ diye sordu. Ben de bu eve yeni taşındığım için adresi net olarak bilmiyordum. Ama tarif ettim. Telefondaki kişinin ‘Hatta kalın, sizi gereken yere yönlendiriyorum’ dediği sırada elimden telefonu aldı. Olay günü Sinan beni öldürmeye çalıştı. Daha sonra polis ifadesiyle şikayetçi oldum. Ancak beni yatağa mahkum eden Sinan serbest bırakıldı. Adalet yerini bulsun istiyorum. Beni yatağa mahkum edenler cezalandırılsın istiyorum” çağrısında bulundu. 

TJA VE HDP'LİLERDEN ÇİĞDEM'E DAYANIŞMA ZİYARETİ

Çiğdem’i ziyaret eden Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan da yargının cezasızlık politikalarına dikkat çekerek, olayın takipçisi olacaklarını, dayanışmayı sürdürecekleri mesajını verdi.  Jinnews Haber Ajansı / Hikmet Tunç

 

Editör: TE Bilisim