Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yönelik saldırı ve parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesine yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor. Van bir araya gelen HDP Van Kadın Meclisi ve Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri saldırıya ve Deniz’in katledilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada kadınlar ‘Katiller hesap verecek’ pankartı taşırken, açıklamayı kadınlar adına TJA aktivisti Leyla Balkan okudu.

'BU KATLİAMIN SORUMLULARI TETİĞİ ÇEKTİRENLERDİR'

Son zamanlarda partileri HDP’ye dönük yapılan provakatif girişimlerin uzun süredir devam ettiğini belirten Leyla Balkan, “Bu katliamın sorumluları tetiği çektirenler, partimizi hedef gösterenler, çalışmalarımızı kriminalize edenlerdir. Başta kadın düşmanı AKP-MHP erkek ittifakı ve bu ülkenin İçişleri Bakanı’dır” diye belirtti. AKP- MHP ittifakının mafya ve çetelerle ilişkilerinin ortaya serildiğini ve yıllardır bunu haykırdıklarını söyleyen Balkan, “Bu günlerde faşist odaklar kurtuluşu yine Kürt halkına ve kadınlara yönelmekte aramaktadır. Hafızamız tazedir! 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında ülkenin hangi araçlarla kaosa sürüklendiği ve halklarımıza kaybettirilen değerler karşısında hangi kirli odakların palazlandığı bir bir gün yüzüne çıkmaktadır. AKP’nin savaştan ve kadın düşmanlığından beslenen politikası karşısında halklarımızın sesinin daha korkusuzca yükseldiği bir dönemde partimize dönük saldırıların yeniden tırmanması tek bir amaç taşımaktadır; Kürt kadınları öncülüğünde gelişen özgürlük mücadelesini tasfiye ederek tek adam diktatörlüğünü tesis etmek. Bunu yaparken Kürt düşmanlığı üzerinden muhalefeti susturmaktadır” ifadelerini kullandı.  

'SALDIRILARA SESSİZ KALDIĞIMIZ HER AN YAŞAM ALANLARIMIZ DARALTILACAKTIR'

Açıklamada son olarak Balkan şunları ifade etti: “Ancak bilinmelidir ki bugün Deniz Poyraz yoldaşımıza yapılan saldırıda tek yürek olmaktan kaçan her kesim kurum ve bireyin yarın aynı akıbeti yaşama tehlikesinden kendini koruması mümkün değildir. Çünkü biliyoruz ki bu saldırılar, çeteleşmiş iktidar ve küçük ortağı eliyle örgütlenmiş ve başta içişleri bakanı Soylunun himayesi altına aldığı güç odakları tarafından geliştirilen sistematik saldırıların bir halkasıdır. Bu saldırılara sessiz kaldığımız her an yaşam alanlarımız bize daraltılacaktır. Bizler dün İzmir’de gerçekleşen hain saldırıyı kınıyor tarihimizden çok iyi tanıdığımız katillerden mutlaka hesap soracağımızın sözünü yineliyoruz. Deniz Poyraz yoldaşımız, partimizin genç emekçisi mücadelemize ışık olacaktır.” Açıklamanın ardından kadınlar, “Deniz Poyra ölümsüzdür”, “Şehit namirin”, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” sloganları atarak açıklamaya son verildi. Ayrıca bugün saat 19:30’da İpekyolu ilçesinde bulunan Sanat Sokağı’nda meşaleli yürüyüş gerçekleştirilecek.

 

Editör: TE Bilisim