Van Yüzüncüyıl Üniversitesinde okuyan bir kadın öğrenciye, üniversite kampüsü içerisinde bulunan polis karakolunda ajanlık dayatılmasında bulunulduğu belirtildi. B.H. adlı öğrenci, Cuma günü bir numaradan aranarak kendini polis olarak tanıtan kişinin, kendisiyle kampüs karakolunda görüşmek istediğini söyledi. B.H, polise bunun resmi olmadığını ve “Neden geleceğim?” diye sorduğunu, ancak polislerin, “Gelince öğrenirsin” demesi üzerine karakola gittiğini kaydetti.  

3 KİŞİ SORGULADI

B.H., gittiği karakolda 3 sivil giyimli erkeğin kendisini bir odaya aldığını ifade ederek, “Beni buraya iyi niyetle çağırdıklarını söyleyip arkadaş olursam yurttan atılmayacağımı, okulda bir sorun yaşarsam çözebileceklerini ve notlarıma yardımcı olabileceklerini söylediler. Benden istedikleri ajanlık yapmamdı. Kabul etmediğimi belirtmeme rağmen sık sık arkadaşlık kurmak istediklerini söylediler. Bunun yasal olmadığını, suç duyurusunda bulunacağımı söylediğimde, istersen bulun diyerek rahat bir tavır sergilediler.

Kapalı bir odada polis olduğunu iddia eden 3 erkek, resmi olmayan bir şekilde beni sorguya aldılar. İddiaları akademisyenlerle ve yurt idaresiyle iş birliği yaptıklarıydı. Eğer bu kişiler polis ise Yüzüncüyıl Üniversitesi yönetimi nasıl bir cevap verecek? Yurt idaresi nasıl bir cevap verecek? Polis değillerse kampüste dolaşan bu kişiler kimler? Öğrencileri nasıl hukuksuz bir şekilde sorguya alıyorlar?” dedi. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK 

B.H, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesine hukuki destek için başvuruda bulunduğunu, Pazartesi günü ise bu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. MA
 

Editör: TE Bilisim