VanHaber - Bayram öncesi günlük vaka sayısının 10-20 bandında olduğu Van’da, Kurban Bayramı’nda yaşanan yoğunluk sonrası ciddi bir artış yaşandı. Son 2 hafta içinde 12 kişinin hayatını kaybettiği kentte hastanelerin acil servis alanlarındaki yoğunluk da arttı. Van Eğitim Bölge ve Araştırma Hastanesi, Van YYÜ ve İstanbul Hastanesi’nde yeniden korona virüsü alanları oluşturuldu. Şehirde 1 Haziran’dan sonra başlayan normalleşme süreci ile birlikte gevşetilen sokak kontrolleri ve tedbirler de yeniden uygulanmaya başladı. Polisler yeniden sokaklara çıkarak vatandaşlara sosyal mesafeye uymaları ve maske takmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

‘YOĞUN BAKIM SERVİSLERİ DOLU’

Konuyla ilgili bilgi veren Van SES Şube Eş Başkanı Figen Çolakoğlu, Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da salgının neredeyse tüm kente yayıldığını söyledi. Özellikle Kurban Bayramı’nda gerekli önlemlerin alınmamasının ağır sonuçlarının ortaya çıkmaya başladığını belirten Çolakoğlu, “Şu anda yoğun bakım servisleri dolu. Toplumda bir algı oluştu. Açıkçası kişisel düşüncem şu birkaç aylık dönemi canlı tutup, ekonomiye can simide olabilecek bir kaynak yaratmak istediler. Bununla beraber sayısal verilerde gördüğümüz gibi durum, korkunç boyutlar ulaştı” dedi

‘KATI KURALLAR UYGULANMASI GEREKİYOR’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarıyla kendi gördüklerinin birbirini tutmadığını söyleyen Çolakoğlu, “Yanılgılı bir durum var. Okulların açılması konusunda bir tartışma yürütülüyor ama eğlence merkezleri, tatil merkezleri tamamen dolu. Hiçbir kural uygulanmıyor. Katı kurallar uygulanması gerekiyor. Bir yıllık bir mevzu değil bu, yaz döneminde azalacak şeklinde yanılgılı bir durum yaratıldı. Şu anda hayatını kaybeden bebekler, gençler var. İnsanlarımızın gevşemesine neden oldular. Bilgi erişiminde de ciddi bir sıkıntımız var. O yüzden sayısal verilere ulaştığımızda kamuoyuna açıklayacağız” ifadelerini kullandı. (DUVAR)

Editör: TE Bilisim