VanHaber - Van'da koronavirüs tedbirlerine uyulmaması sebebiyle vaka sayısında hızlı artışlar meydana geldi. Son 1 haftada resmi olmayan rakamlara göre 8 kişi Korona virüsten dolayı hayatını kaybederken, 300’den fazla kişi koronaya yakalandı.

VAN’DA DURUM ÇOK VAHİM!

Koronavirüs tedbirlerine uyulmadığı kentte korona virüs bilançosu ilk kez bu kadar ağırlaştı. Son 1 hafta içinde 8 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiği, ilçelerle birlikte 300’den fazla kişinin de korona virüse yakalandığı iddia edildi.

KORONALI VATANDAŞLAR EVLERİNE GÖNDERİLİYOR

Van’da son zamanlarda artan korona virüs rakamları sonrası test için hastaneye başvuran vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken, testi pozitif çıkan vatandaşların ise hastanede tedavisi yapılmıyor. Durumu çok çok ağır olmayan vatandaşlar dışında kimsenin hastanede yatışı yapılmazken, testi pozitif olan kişilerin kendilerini evlerinde karantinaya almaları isteniyor. Korona virüsü atlatmaları için hastalara C vitamini takviyesi öneren doktorlar, evde karantinada olan hastalar için herhangi bir tedavi yöntemi uygulamıyor.

VANLILAR DİKKAT ETMİYOR

Van ve ilçelerinde korona virüs denetimleri yok denecek kadar azalırken çarşı merkezinde her 3 kişiden 2’sinin maskesiz dolaştığı ise gözlerden kaçmıyor. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymayan Vanlılar kent genelinde büyük tehlike oluştururken, emniyet güçleri ise kurallara uymayan vatandaşlara yönelik herhangi bir cezai işlem uygulamıyor.

KORONAYA İLK KEZ BU KADAR YAKINIZ!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan vatandaşlar korona virüsün ilk kez bu kadar yaygınlaştığını belirterek Vanlıların çok dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Murat Oralı isimli bir vatandaş “Van’da korona virüs olduğunu biliyorduk ama durumun bu kadar vahim olduğuna ilk kez şahit oluyoruz. Önceki günlerde kentte korona virüslü vatandaşlar vardı ama sayıları çok azdı. Şimdi ilk kez eşimizin, dostumuzun, komşumuzun, arkadaşımızın korona virüse yakalandığını görüyoruz. Van’da hemen hemen herkesin çevresinde korona hastaları olmaya başladı ve bu durum bizi oldukça ürkütüyor.” İfadelerini kullandı.

Vedat Teymur isimli vatandaş ise “Vanlılar koronavirüse ilk kez bu kadar yaklaştı. Eskiden sadece korona virüs ismini duyuyorduk, şimdi ise etrafımızda korona virüslü insanlar görmeye başladık. Tüm vatandaşlarımızdan ricamız 2. Dalganın yaşandığı bu günlerde “Maske, Mesafe ve Temizlik” kurallarına uysunlar. Bu süreci hep beraber yaşıyoruz, hep beraber atlatalım.” Dedi. wanhaber

Editör: TE Bilisim