VanHaber - Vanlı Sanatçılar Tek Çatı Altında Bir Araya Geldiler, Van’da bulunan sahne sanatçıları Müzsan İl Temsilciliği bünyesinde bir araya geldiler. Ortak yapı altında bir araya gelen sanatçılar, etkinlik sonrası Kürtçe ve Türkçe söyledikleri parçalarla kuruluşlarını kutladılar.

Pandemi Hastalığından en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen müzisyenler, tiyatro sanatçıları, sinema sanatçıları, kameraman ve fotoğraf sanatçıları Van Ticaret ve Sanayi Odası Erek toplantı salonunda bir araya gelerek kuruluşlarını deklere ettiler. Uzun zamandır çalışmalarını sürdüren Sanatçılar Müzsan Van İl temsilciliği bünyesinde bir araya geldiler. 1002’ün üzerinde sanatçının bir araya geldiği toplantıda ilk olarak söz alan Genel Sekreter Berwan Ardıl, uzun zamandır bir araya gelme mücadelesi verdiklerini belirterek, anlamlı bir adım attıklarını dile getirdi. Bundan sonra bir araya gelerek ortak mücadele edeceklerini de dile getiren Ardıl, pandemi de işsizlikten dolayı intihar eden meslektaşların dahi olduğunu kaydetti.

‘Birlikte mücadele edeceğiz’

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Müzsan Van İl Başkanı Necdet Bayat, en büyük sorunların örgütlü davranmamalarından kaynaklandığını söyledi. Bundan sonra örgütlü davranarak, sorunlarını çözeceklerini de dile getiren Bayat, “birlikte hareket edeceğiz. Örgütlü bir şekilde sektörün sorunlarını masaya yatırarak, çözüm üretmek için mücadele edeceğiz. Bu kentte önemli bir potansiyel var önemli olan bu potansiyeli bir araya getirerek, sorunun çözümüne katkı sağlamaktır” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra sanatçılar hep birlikte Drama Köprüsü ile Ez Xelefim parçalarını seslendirdiler.

Editör: TE Bilisim