Van’ın Tuşba ilçesinde 28 Mayıs akşamı Kalecik TOKİ’de yaşayan M.D. K., arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada yanına gelen Van F Tipi Kapalı Cezaevi gardiyanı Mahmut Çoksun tarafından silahla vuruldu. Kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan M.D.K.’nın önümüzdeki günlerde ameliyat edileceği belirtildi. Ayrıca yaşanan olayda gözaltına alınan Çoksun’un, ifadesinin ardından çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce serbest bırakıldığı öğrenildi. 

OLAY YERİNDEN KAÇTI 

Duruma tepki gösteren baba Oktay Kayaalp, “Bu nasıl adalet?” diyerek tepki gösterdi. Olay sonrası kızının kendisini aradığını söyleyen baba Kayaalp, “Kızım ağlayarak beni aradı, kardeşinin vurulduğunu söyledi. Hızlı bir şekilde hastaneye geçtim. Kurşun sol ayağına isabet edip çıkmış” dedi.

Yaşadıklarını oğlundan dinleyen baba Kayaalp, “Oğlum ve iki arkadaşıyla oturup sohbet ediyorlardı. O sırada canı sıkılıyor diye, ufak taşları çöp konteynırlarına atıyor. O şahıs ‘Sen niye taş atıyorsun?’ diye soruyor. Oğlum ‘Abi hayırdır, ne olmuş?’ diye cevap veriyor. O şahsın yanında bulunan yeğeni, oğlumun yanına geliyor ve ‘Sen niye dayı dayı konuşuyorsun. Beni tanıyor musun? Ben boksörüm’ diyerek tehdit ediyor. Babası benim yaşımda. ‘Boksörsen ne yapacaksın? Beni mi döveceksin?’ dedikten sonra oğlumu yumrukluyor. Bunun üzerine kavga başlıyor. Gardiyan da arkadan ensesine vuruyor. Bu kez ikisi oğlumu dövüyor.

Arkadaşları da ayırmaya çalışıyor. Gardiyan yeğenine, ‘Koş evden silahı getir Bu … öldüreyim’ diyerek tehdit ve hakaretlerde bulunuyor. Yeğeni silahı getiriyor, bu kez dipçikle oğlumun çenesine vuruyor. Sarsılıyor. Gardiyan 4-5 el ateş ediyor. Oğlum elini tutup silahın yönünü aşağı doğru çevirmeye çalışıyor. Ateş etmeye devam ediyor. Bu kez ayağına sıkıyor.  Sonra silahı beline koyup kaçıyor” diye anlattı. 

SERBEST BIRAKILDI

Gardiyanın gözaltına alındıktan bir gün sonra serbest bırakılmasına tepki gösteren baba Kayaalp, “16 yaşındaki çocuğun ayağına kurşun sıkıp elini kolunu saylayıp çıkıyor. Hangi adalete göre bu adam serbest bırakılıyor? Tedbir amacıyla bile bu şahıs tutuklanmamış. Bu nasıl adalet?” diye konuştu.  Oğlunun ifadesinin alındığını ve şikayetçi olduklarını söyleyen baba Kayaalp, Çoksun’un tutuklanmasını istedi. 

 

Editör: TE Bilisim