Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Kurtuluş Parkı’nda kendisini polis olarak tanıtan A.Ç. isimli erkeğin parkta bulunan iki çocuğa silah ve kelepçe göstererek tehdit yoluyla ağrı kesici olduğunu öne sürdüğü  ilaçları vererek, alıkoyduğu ve istismar girişiminde bulunduğu öğrenildi. 

Çocukların ailelerinden alınan bilgiye göre, çocukları parkta tehdit eden sonra evinde alıkoyan fail, çocuklara burada alkol vererek istismar girişiminde bulundu. Verilen ilacın etkisiyle bir çocuğun fenalaşması sonrası diğer çocuğun yardım istemek amacıyla kendisini dışarı atmasıyla olay komşular tarafından farkedildi. Çocukların alıkonulduğunu gören etraftaki kişilerin haber vermesiyle birlikte olay yerine gelen polis ekiplerinin A.Ç.'yi gözaltına aldığı öğrenildi.  Çocukların ailesinin beyanına göre, savcılık ifadesi alınan fail tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aile ise hukuki ve psikolojik destek için İnsan Hakları Derneği Van Şubesi’ne başvuruda bulundu.

'OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Yapılan başvurusu sonrası bilgi veren İHD Van Şube Başkanı Mehmet Karataş,  her iki çocuğun da istismar girişimine maruz kaldığını ve hürriyetinden yoksun bırakıldığını söyledi. Mehmet, ”Şahıs savcılık ifadesi sonrası tutuklandı. Soruşturma devam ediyor. Biz de İHD olarak bölgemizde son dönemlerde yoğun bir şekilde yaşanan kadınlara ve çocuklara yapılan bu eylemlerin takipçisi olacağız. Faillerin cezalandırılması için hukuki desteği sağlayacağız” diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilisim